Jocs i joguines en català, una campanya per a la normalització lingüística

«I tu, jugues en català?» és l'eslògan de la campanya del Consorci per a la Normalització Lingüística

Un any més, el Consorci per a la Normalització Lingüística ha començat les accions per a impulsar i promoure els jocs i joguines en català mitjançant el programa «I tu, jugues en català?», una campanya que pretén difondre entre la població l'oferta de jocs i joguines que hi ha actualment al mercat i facilitar-los-en l'accés mitjançant la identificació dels establiments adherits a la campanya així com sensibilitzar els comerços de la importància de tenir oferta de jocs i joguets en català.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Tots aquells establiments que s'han adherit a la campanya són de fàcil identificació, ja que tenen exposada, sigui en l'aparador, sigui en un lloc visible de la botiga, una capsa vermella o un expositor amb el lema de la campanya de normalització lingüística. Al voltant de la capsa o de l'expositor, a més, hi ha disposats alguns jocs i joguines en català, els quals també estan identificats en català.

L'acollida de la campanya ha sigut bastant positiva entre la comarca. Concretament s'hi han adherit sis comerços més: la Llibreria Jordi Gassó, de Santa Coloma de Queralt; la Llibreria papereria Índex, de l'Espluga de Francolí, i Els joglars, L'elefant blau, la Llibreria Requesens i La Baldufa, tots de Montblanc.

Com a novetat, l'actual edició del programa «I tu, jugues en català?» ha incorporat un concurs de preguntes en català relacionades amb el món dels jocs i de les joguines. El concurs, que es va dur a terme entre els dies 19 i 30 de novembre, consistia en una pregunta, relacionada amb els jocs i les joguines, formulada diàriament. D'altra banda, cal destacar l'aplicació per a telèfons mòbils «Jocs en català», una app que permet accedir al cercador de jocs i joguines en català i fer la cerca en funció de tres categories: paraula clau, categories de jocs i joguines i per edat recomanada del producte.

Així doncs, recordeu que, enguany, quan aneu a fer les compres de Nadal, teniu la possibilitat de comprar jocs i joguines en català.