GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Jordi Ramos no repeteix com a cap de llista a Conesa, però seguirà a l'Ajuntament com a regidor

Ramos es torna a presentar per la candidatura d'Independents per Conesa en aquestes eleccions municipals, però ocupa la quarta posició. La número 1 i futura alcaldessa és Rosa Maria Berenguer
Jordi Ramos, repeteix a la candidatura d'Independents per Conesa, però no serà el cap de llista. | Joan López

 

Va arribar a l'alcaldia de Conesa l'estiu de l'any 2017, després que la fins llavors alcaldessa, Judit Trepat, presentés la seva dimissió. Jordi Ramos, ha estat durant dos anys l'alcalde d'aquest petit poble de la Conca de Barberà i, tot i no viure-hi cada dia de l'any, ha aconseguit gestionar-lo des de la distància.

 

En aquestes eleccions, Ramos torna a anar a les llistes d'Independents per Conesa (IPC), el partit de govern, però es presenta com a número quatre, deixant pas a Rosa Maria Berenguer, futura alcaldessa, ja que no es presenta cap altra formació a les municipals.

 

Jordi Ramos ha estat vinculat al poble des de ben petit, per tant, el coneix bé. «La meva mare va néixer a Conesa i jo m'hi he passat els estius i els caps de setmana», explica.

 

Pel que fa a la seva etapa com a alcalde, «ha estat fàcil el tema de la distància», confessa Ramos. Això ha estat possible «gràcies al fet que hi ha un bon equip treballant a l’Ajuntament que facilita molt la feina».

 

Afirma que la persona que s’encarrega del manteniment al poble «ha estat els meus ulls, sempre hem estat en contacte» i valora que l’Ajuntament de Conesa funciona «gràcies als seus treballadors».

 

De cara a aquestes eleccions municipals «tenia clar que no em presentaria a primera fila, perquè l'alcalde ha de ser algú que visqui al poble». Aquesta persona és Rosa Maria Berenguer, que encapçala la llista d'IPC, única candidatura que es presenta a Conesa. Tot i això, Ramos seguirà treballant pel municipi com a regidor. 

 

El despoblament, un dels reptes a treballar

Un dels principals reptes que té el poble, com passa en molts altres municipis, és el despoblament. «Ens agradaria que vingués més gent jove a viure a Conesa, encara que treballin en altres pobles del voltant», explica Ramos.

 

Per altra banda, Jordi Ramos ha fet balanç de les actuacions que s'han anat fent durant aquesta passada legislatura en el municipi, com l'enjardinament del poble, les obres del pont de la riera per evitar inundacions, l'adequació de l'habitatge que hi ha a sobre del Cafè o l'arranjament de camins per afavorir el pas de tractors i excursionistes, entre altres mesures. «Hem fet coses per deixar el poble bonic i que la gent hi estigui a gust».

 

També et pot interessar: