GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

ÚLTIMA HORA

Dos morts i set nous positius per coronavirus a les comarques de Tarragona

Cap de setmana de portes obertes a l'antiga botiga de sabons de Cal Masip de Montblanc

Amb l’arranjament de cal Masip, el nou equipament tindrà 1.138 metres quadrats destinats a encabir el Centre d’Interpretació del Patrimoni Cultural de la Conca de Barberà
El president del Consell Comarcal, Francesc Benet, en la roda de premsa d'aquest migdia | Albert Oliva

 

L'edifici de Cal Masip de Montblanc es rehabilitarà i acollirà el Centre d’Interpretació del Patrimoni Cultural de la Conca de Barberà. Per tal que els ciutadans coneguin l'estat actual de l'edifici i l'espai que acollirà aquest nou equipament, aquest cap de setmana el Consell Comarcal de la Conca de Barberà oferirà visites a l'antiga botiga de la saboneria, situada als baixos de l'edifici, dissabte a les 12.00 h i diumenge a les 17.00 h. Francesc Benet, en la roda de premsa d'aquest migdia, ha manifestat la voluntat de restaurar l’antiga botiga que es va tancar als anys 70, amb la finalitat que l'edifici també aculli l’Oficina de Consum del Consell Comarcal de la Conca de Barberà.

 

La setmana passada es va donar a conèixer la proposta de resolució dels ajuts FEDER que gestiona la Generalitat de Catalunya. De la Conca de Barberà es presentava un únic projecte per part del Consell Comarcal al qual s'ha proposat concedir un ajut de més d'1.170.000 euros. L’ajuda econòmica concedida pel fons FEDER puja a 1.176.623,55 euros, mentre que el Consell Comarcal havia pressupostat el projecte en 2.353.247.10 euros.

 

Això representa el 60% aproximadament i ara, des del Consell estudiaran com aconseguir els diners que falten. Francesc Benet ha dit que s'ha de seguir treballant per tal de trobar més finançament, per tal de poder tenir executat el projecte a finals de 2021.

 

Benet també ha insistit que serà un museu per a tota la comarca. En aquest sentit, el projecte contempla cinc espais diferents amb continguts sobre la llegenda de Sant Jordi i el Montblanc medieval, les meravelles de la Conca, les catedrals del vi i el trepat, la Ruta del Cister i espais naturals i paisatge. Segons el president, el Centre d'Interpretació «donarà a conèixer totes aquelles qüestions més rellevants de caire turístic de la nostra comarca».

 

Gràcies al fons FEDER també es realitzarà la senyalització de rutes a peu i btt, la millora dels accessos a l’ermita dels Sants Metges de Sarral i la senyalització d’elements del patrimoni arquitectònic de la comarca.

 

Els Serveis Socials del Consell Comarcal també es podrien ubicar en aquest espai

Amb l’arranjament de cal Masip, el nou equipament tindrà 1.138 metres quadrats destinats a encabir el Centre d’Interpretació i algunes oficines del Consell Comarcal com serveis socials que actualment es troben en l'última planta del Palau Alanyà. Aquesta reestructuració permetrà que gairebé tots els serveis del Consell estiguin a la mateixa illa de cases, dins el call jueu de Montblanc.

 

L'edifici també s’utilitzarà per acollir algunes de les oficines del Consell Comarcal de la Conca de Barberà i s'aprofitarà per redistribuir alguns espais de l'actual seu per tal de trobar una major funcionalitat i donar major accessibilitat a l'usuari.

  

Potser també t'interessa: