Josep Andreu: «No us preocupeu per mi, els que ho tenen difícil són els presos»

Se celebra a Montblanc una concentració per donar suport a l'alcalde i als presos en vaga de fam
El passat dijous, dia 13 de desembre, Josep Andreu, alcalde de Montblanc, es va sumar a la vaga de fam dels presos de Lledoners | B.H.

 

El passat dijous, dia 13 de desembre, Josep Andreu, alcalde de Montblanc, es va sumar a la vaga de fam dels polítics presos de Lledoners com a mostra de solidaritat vers la seva causa. Ahir, 15 de desembre, a les 20.00 hores, els veïns i veïnes de Montblanc van reunir-se a la plaça Major per celebrar un acte de suport vers les vagues de fam. A l'acte destacava la figura del protagonista, Josep Andreu, envoltat de figures polítiques i de l'equip de govern de l'Ajuntament de Montblanc.

 

Durant la concentració de suport s'han fet diversos parlaments com el de Marc Vinya, número de PDeCAT a Montblanc, qui, més enllà de les desavinences polítiques amb Andreu (ERC) ha volgut mostrar el suport a la seva causa, que és transversal a diversos partits. També l'Assemblea Nacional Catalana ha agraït l'acte de l'alcalde i s'ha manifestat el descontentament vers la situació actual: «hem de plantar cara a aquells que ens amenacen amb més presó, [...] hem de plantar cara i dir prou».

 

El parlament més esperat ha sigut el del mateix Josep Andreu, qui ha enviat un missatge tranquil·litzador als assistents | B.H.

 

El parlament més esperat ha sigut el del mateix Josep Andreu, qui ha enviat un missatge tranquil·litzador als assistents, com ja avançàvem ahir. «És una decisió molt personal, no crido ningú a decidir emprendre aquesta vaga de fam» ha dit l'alcalde, que també ha volgut remarcar: «no us preocupeu per mi, els que ho tenen difícil són els presos; els que fan vaga de fam i els que no fan vaga de fam. [...] jo puc veure cada dia la meva família, puc passejar per Montblanc». Josep Andreu es troba sota control mèdic i té pensat aturar la vaga si els metges li ho aconsellen: «no patiu, no farem el ruc, però serem ferms i dignes». Per tancar la concentració, tots els assistents han entonat l'himne dels Segadors.

 

Josep Andreu rep l'ovació de tots els assistents | B.H.

 

L'Ajuntament recolza la vaga de fam

Un dia abans que Andreu informés sobre la seva intenció de fer vaga de fam, al Ple del dia 12 de desembre, l'Ajuntament de Montblanc va aprovar, per unanimitat, una moció de suport als presos que fan vaga de fam i que denuncia el bloqueig jurídic del Tribunal Constitucional. D'altra banda, des del consistori s'ha manifestat la voluntat d'ajudar en la difusió dels «motius i greuges que han portat els presos a realitzar la vaga de fam i a impulsar accions que amplifiquin les seves peticions de forma cívica i pacífica, i fer una crida a la ciutadania, entitats i col·lectius del municipi per tal que facin un posicionament a favor dels presos polítics i les seves reivindicacions legítimes».

"L'alcalde de Montblanc, Josep Andreu, afronta el seu segon dia de vaga de fam" "Montblanc aprova un pressupost de gairebé 10 MEUR per al 2019"