L'alcalde de Montblanc, Josep Andreu, podria sumar-se a la Crida de Puigdemont

La Crida Nacional per la República busca situar-se per sobre dels partits tradicionals en forma de moviment unitari i amb llistes úniques independentistes de cara a les pròximes eleccions
(D'esquerra a dreta) Francesc Benet, Joan Ruiz, Josep Andreu i Albert Batet, en un acte reivindicatiu de fa poques setmanes   | B.H.

 

L'alcalde de Montblanc, Josep Andreu, podria ser el primer dirigent d'Esquerra Republicana de Catalunya en unir-se a la Crida Nacional per la República, el moviment polític impulsat per l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, per l'actual President, Quim Torra i secundat també pel PDeCAT. 

 

Entre els objectius de la Crida, segons els seus propis fundadors hi ha el de superar els mateixos partits polítics en un projecte unitari i transversal que aglutini persones de diferents ideologies però amb l'objectiu comú d'avançar en la consecució de la república catalana. Així mateix, la Crida és una ferma defensora d'aconseguir llistes unitàries i transversals de cara a les properes cites electorals.

 

És en aquest marc on, segons ha avançat el diari digital Crónica Global, l'alcalde de Montblanc hauria fet el pas d'unir-se a la Crida, convertint-se així en el primer polític d'ERC en fer el pas. Des d'Esquerra Republicana, de moment s'ha mantingut prudència i reserves vers la crida pel fet de veure el moviment com una refundació encoberta del PDeCAT, més que no pas com un moviment realment transversal de l'independentisme. 

 

Andreu ni ho confirma ni ho desmenteix

Consultat per TarragonaDigital, Andreu s'ha mostrat sorprès per la notícia assegurant que ell mai no ha dit públicament res al respecte i que desconeix d'on surten aquestes informacions. No ha volgut ni desmentir ni confirmar la notícia reiterant únicament que 'mai he dit res a ningú sobre això'.

Contactats també per part de TarragonaDigital, des d'Esquerra Republicana de moment no hi ha hagut tampoc posicionament oficial al respecte. Des del PDeCAT també es produeix un silenci incòmode davant la notícia. Consultades diverses persones del partit a escala territorial, ningú confirma l'adhesió d'Andreu però tampoc ningú la descarta.

 

Alguns dels representants del partit presidit per David Bonvehí amb els quals sí ha pogut contactar TarragonaDigital, reconeixen moviments a tots els nivells 'i també amb molta gent d'altres partits' durant aquestes darreres setmanes però ningú confirma ara per ara la que seria la primera adhesió oficial a la Crida de Puigdemont per part d'un dirigent d'Esquerra Republicana, un dels homes forts d'aquest partit al Camp de Tarragona. 'No ens pertoca a nosaltres parlar sobre aquest tema', afirmen per ara.

 

Alcalde de Montblanc i home fort d'ERC a Tarragona

Josep Andreu és un dels pesos pesants d'Esquerra Republicana a la demarcació de Tarragona. Alcalde de Montblanc des del 2007 – va ser-ho també els dos primers anys de la legislatura 1999-2003- ha estat diputat al Congrés dels Diputats, senador i diputat al Parlament de Catalunya. Va substituir Carles Puigdemont a la presidència de l'Associació de Municipis per la Independència quan Puigdemont va ser nomenant President de la Generalitat de Catalunya, l'any 2016. A escala de partit, ha estat president de la Federació d'ERC al Camp de Tarragona.

 

Candidat a les eleccions municipals 2019 a Montblanc?

Andreu encara no ha desvelat públicament si té intenció de repetir com a candidat a les eleccions municipals de 2019 amb l'objectiu de revalidar l'alcaldia de Montblanc. Amb les sigles ACM (Agrupament Catalanista de Montblanc) i sota el paraigua d'Esquerra Republicana, Andreu presideix actualment un govern amb majoria absoluta de vuit regidors. Completen el consistori montblanquí dos regidors de la CUP, dos del PDeCAT i un d'independent.

"AGENDA: Compte enrere per l'esperada Festa de la Verema" "La Conca de Barberà, entre les comarques amb menys incendis en la campanya de la sega"