Josep Andreu, alcalde de Montblanc.

Josep Andreu, alcalde de Montblanc, nega que l’Ajuntament tingui un deute de 5 milions

Andreu respon així a les afirmacions de Junts per Montblanc on es posaven en dubte les finances de l'Ajuntament actual

L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, ha explicat l’estat del deute municipal, en resposta a les declaracions del candidat de Junts per Catalunya a les eleccions municipals, Marc Vinya. Precisament, «el ple municipal d’aquest dimecres al vespre Vinya va veure la liquidació del pressupost 2018, una qüestió sobre la qual no va voler prendre cap paraula, com a regidor municipal», ha aclarit Andreu. 

Des de la candidatura d’Agrupament Catalanista de Montblanc, han explicat que  els comptes del 2018 es van tancar amb un benefici de 438.000€  i el nivell d’endeutament municipal se situa en el 16% respecte el pressupost.

El deute de cinc milions «és fals»

«Amb una virulència que no havíem vist mai en campanya, Vinya ha assegurat que el deute és de 5 milions i que no hi ha diners per pagar les nòmines dels propers mesos. És absolutament fals!  Els comptes estan supervisats, naturalment, per la intervenció. Aquesta legislatura no hem hagut de demanar cap préstec i hem retallat el deute dels 4 milions als 1,6 milions. Quan vam entrar al govern fa tres mandats, el deute era del 9,8 milions», ha dit Andreu.

Segons han explicat, actualment, el deute està en 1,476.000 euros, i 164.000 euros d’Aigües de Montblanc i el consorci del museu no té cap deute.

També ha aclarit que el consistori sí que ha demanat una bestreta, sense interessos, 400.000 euros a la Diputació de Tarragona «en una operació de tresoreria habitual en aquesta època, perquè la recaptació de l'IBI i l’IAE es realitza semestralment per facilitar el pagament als ciutadans. A final d’any aquesta bestreta queda compensada».

En aquest sentit, Josep Andreu ha expressat que «les finances de l’Ajuntament de Montblanc estan sanejades i el romanent de tresoreria i el superàvit ens permeten no estar en cap pla de sanejament i afrontar les inversions que es considerin necessàries».

D’altra banda, «considerem que afirmar que 120 famílies tindran problemes per què no podran rebre el seu salari, no només és fals sinó que és una greu irresponsabilitat i impropi d’una persona que vol ser alcalde».