Josep Andreu i Francesc Benet durant la nit electoral a Montblanc.

Josep Andreu revalida la majoria absoluta a Montblanc, però perd un regidor

Junts per Montblanc passa de 2 a 5 regidors i el PSC entra a l'Ajuntament amb un regidor. La FIC perd l'únic regidor que tenia

Agrupament Catalanista de Montblanc, formació liderada per Josep Andreu, revalida la majoria absoluta en aquestes eleccions municipals. Tot i això, perden un regidor respecte els anteriors comicis i passen de 8 a 7. Amb els resultats, el plenari montblanquí queda compost per tres partits.

A part d’Agrupament, Junts per Montblanc queda com a principal partit de l’oposició amb una espectacular pujada. De dos regidors que van treure l’any 2015, han passat a cinc. El tercer partit que formarà el nou consistori és el PSC que aconsegueix entrar a l’Ajuntament amb un sol regidor en detriment de la FIC, que perd el regidor que tenia.

En vots, això es tradueix en 1606 per Agrupament, 1355 per Junts per Montblanc, 371 pel PSC i 179 per la FIC.

Consulta el resultat de les eleccions municipals a Montblanc

Des d’Agrupament Catalanista de Montblanc, Josep Andreu, ha afirmat que «estem molt contents de mantenir la majoria absoluta». No obstant això ha reconegut que «ens hagués agradat treure els 8 regidors però portem 12 anys al govern i hi pot haver una acumulació de desgast». Els membres de la llista han celebrat la victòria entre abraçades i aplaudiments.

L’eufòria, però, ha estat per a Junts per Montblanc, que han obtingut una espectacular pujada respecte del 2015. El seu candidat, Marc Vinya, ha confessat que aquest resultat «és com una victòria i estem contentíssims perquè no ho esperàvem». El grup municipal va començar la legislatura amb dos regidors, però ara en tenien un, després que Cesc Viñas trenqués amb el partit.

Vinya farà una «oposició constructiva»

Vinya atribueix aquesta pujada «a tots els mesos de treball i a l’augment de la participació». També ha celebrat que «amb 5 regidors tindrem molta més capacitat de treballar, farem una oposició constructiva, en els temes que considerem positius estarem al costat del govern i quan no estiguem d’acord ens oposarem i proposarem alternatives».

Pel que fa al candidat del PSC, Juanma Cabello, ha celebrat que el seu partit torni a entrar a l’Ajuntament, tot i que ha reconegut que «aspiràvem a algun regidor més». També ha lamentat no haver pogut trencar la majoria absoluta d’Andreu, «és millor que hi hagi diàleg constant entre les forces polítiques, perquè s’acaben aconseguint més coses», ha dit.

Nit electoral al col·legi Les Muralles

La nit electoral a Montblanc s’ha viscut al col·legi Les Muralles, únic punt de votació de la capital de la Conca de Barberà, on els membres de les quatre candidatures que es presentaven a aquestes eleccions han conegut els resultats.

Membres d'Agrupament Catalanista de Montblanc en la nit electoral.
Alegria d'Agrupament Catalanista de Montblanc en guanyar les eleccions. | Júlia Giribets

La participació en les eleccions municipals a la capital de la Conca de Barberà ha estat del 69,99% amb 3718 vots. Des que ha començat l’escrutini, les xifres han quedat força estàtiques i des de l’inici, el nombre de regidors per a cada partit ha variat poc.

Els caps de llista d’Agrupament Catalanista i Junts per Montblanc s’han fet esperar una mica i, fins que l’escrutini de vots no estava quasi al 100%, no s’han deixat veure. Diferent ha estat el cas de Juanma Cabello, del PSC, que sí que ha anat seguint la votació des de l’inici en el col·legi electoral.

Pel que fa al líder de la FIC, Toni Gutiérrez, no ha assistit a la nit electoral, tot i que altres membres de la seva candidatura sí que hi eren.


Comentaris