L’oposició de Montblanc demana un ple extraordinari per proposar ajudes als afectats pels aiguats

Junts per Montblanc proposa que el consistori bonifiqui totes les taxes i impostos municipals a tots els afectats
Imatge aèria del Pont Vell de Montblanc, amb la llera del riu plena d'arbres i de fang | ACN

El Grup Municipal Junts per Montblanc ha entrat al registre de l’Ajuntament de Montblanc una petició de Ple Extraordinari per poder debatre una moció per proposar ajudes als afectats pels aiguats del passat mes d’octubre.

 

Els regidors de l’oposició, encapçalada per Marc Vinya, proposen que el consistori bonifiqui totes les taxes i impostos municipals com ara l’IBI, la recollida d’escombraries, l’aigua així com les llicències d’obres, a totes les persones, empreses i entitats que hagin resultat afectades per la riuada.

 

Creació d’una oficina específica per agilitzar tràmits

També demanen la creació d’una oficina específica per assessorar en qüestions legals i per ajudar a fer els tràmits amb les companyies d’assegurances, a més d’ajudar en fer la sol·licitud dels possibles ajuts que els afectats puguin tenir demanar a altres institucions.

 

Finalment, el grup municipal també proposa que l’Ajuntament de Montblanc creï una línia de subvencions per ajudar a sufragar les despeses per adquirir els béns i serveis bàsics que els afectats necessitin reposar de forma urgent.

 

Segons ha explicat Marc Vinya, aquestes mesures vas destinades a «ajudar a les persones, però també a les empreses i entitats que ha de fer front a importants despeses per normalitzar la situació i fer les reparacions a les seves cases i locals».

 

Junts per Montblanc també proposarà al ple que l’Ajuntament de Montblanc faci de mediador amb les entitats bancàries amb la intenció que s'ajornin i/o es fraccionin els pagaments de préstecs i altres deutes que els afectats puguin tenir. A banda, també es demanarà que es posi a disposició de les persones afectades, un servei gratuït d’atenció psicològica, si fos necessari.

 

El ple extraordinari se celebrarà, previsiblement, aquest dimecres 13 de novembre, a les 20.00 hores.