√öLTIMA HORA

Mor un ciclista atropellat a la T-310 a Pratdip

L’oposició de Montblanc demana un ple extraordinari per proposar ajudes als afectats pels aiguats

Junts per Montblanc proposa que el consistori bonifiqui totes les taxes i impostos municipals a tots els afectats
Imatge aèria del Pont Vell de Montblanc, amb la llera del riu plena d'arbres i de fang | ACN

El Grup Municipal Junts per Montblanc ha entrat al registre de l’Ajuntament de Montblanc una petició de Ple Extraordinari per poder debatre una moció per proposar ajudes als afectats pels aiguats del passat mes d’octubre.

Els regidors de l‚Äôoposici√≥, encap√ßalada per Marc Vinya, proposen que el consistori bonifiqui totes les taxes i impostos municipals com ara l‚ÄôIBI, la recollida d‚Äôescombraries, l‚Äôaigua aix√≠ com les llic√®ncies d‚Äôobres, a totes les persones, empreses i entitats que hagin resultat afectades per la riuada.

Creació d’una oficina específica per agilitzar tràmits

Tamb√© demanen la creaci√≥ d‚Äôuna oficina espec√≠fica per assessorar en q√ľestions legals i per ajudar a fer els tr√†mits amb les companyies d‚Äôassegurances, a m√©s d‚Äôajudar en fer la sol¬∑licitud dels possibles ajuts que els afectats puguin tenir demanar a altres institucions.

Finalment, el grup municipal tamb√© proposa que l‚ÄôAjuntament de Montblanc cre√Į una l√≠nia de subvencions per ajudar a sufragar les despeses per adquirir els b√©ns i serveis b√†sics que els afectats necessitin reposar de forma urgent.

Segons ha explicat Marc Vinya, aquestes mesures vas destinades a ¬ęajudar a les persones, per√≤ tamb√© a les empreses i entitats que ha de fer front a importants despeses per normalitzar la situaci√≥ i fer les reparacions a les seves cases i locals¬Ľ.

Junts per Montblanc tamb√© proposar√† al ple que l‚ÄôAjuntament de Montblanc faci de mediador amb les entitats banc√†ries amb la intenci√≥ que s'ajornin i/o es fraccionin els pagaments de pr√©stecs i altres deutes que els afectats puguin tenir. A banda, tamb√© es demanar√† que es posi a disposici√≥ de les persones afectades, un servei gratu√Įt d‚Äôatenci√≥ psicol√≤gica, si fos necessari.

El ple extraordinari se celebrarà, previsiblement, aquest dimecres 13 de novembre, a les 20.00 hores.

"‚ĚóERC guanya les eleccions a la Conca de Barber√†" "‚Ěó‚öę DUR√ćSSIMES not√≠cies sobre els 3 desapareguts pels aiguats a la Conca de Barber√†"