Carrer Major de Montblanc

Montblanc segueix, amb preocupació, la desertització comercial amb l’augment de locals buits al nucli històric

El consistori, mitjançant un estudi, ha identificat més d’una cinquantena de botigues amb la persiana baixada

Creix la preocupació a Montblanc pel tancament continuat de comerços al nucli històric. En aquest sentit, cada vegada és més habitual veure establiments amb la persiana baixada als carrers cèntrics, fins al punt que l’Ajuntament ha censat una cinquantena de locals buits en aquesta zona. De fet, la informació forma part d’un estudi que s’està duent a terme amb la finalitat de conèixer, de primera mà, la realitat dels espais comercials de la capital de la Conca de Barberà.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

L’objectiu del treball no és altre que intentar revertir aquesta tendència i evitar, sigui com sigui, que el punt neuràlgic de la vila ducal es quedi sense botigues i activitat comercial a mitjà termini. Per això, l’administració local pretén impulsar iniciatives per posar en contacte venedors i compradors per tal d’incentivar el traspàs de negocis i la regeneració comercial en determinats indrets.

La manca de relleu, el principal problema

Un dels casos més recents en la tendència creixent que existeix pel que fa a la desertització comercial montblanquina es troba en la botiga Teixits Pastori, que després de tres dècades tancarà definitivament en els propers mesos si la propietària no aconsegueix trobar un relleu i traspassar el negoci. 

Entrada de Teixits Pastori de Montblanc
Teixits Pastori es troba al carrer Major de Montblanc | Albert Oliva

En aquest escenari, l’Ajuntament de Montblanc vol assumir un paper d’acompanyament als emprenedors en la cerca de locals i negocis a la vila, amb la finalitat de recolzar i garantir el relleu generacional en aquestes botigues. Ho fa a través del projecte Treball als Barris iniciat l’any 2019 i que el SOC va atorgar a l’Ajuntament amb l’assignació de tècnics per dur a terme tasques en l’àmbit del comerç.

Una campanya per «guanyar a la Covid-19»

La crisi social i econòmica causada per la Covid-19 tampoc ha ajudat. Per aquest motiu, des del mes de juliol d’enguany s’ha dut a terme la campanya comercial ‘Guanyem al 19’ amb l’entrega d’una cistella de productes valorada en 3.000 euros. L’acció ha tingut, com a finalitat, ajudar al comerç local, fortament colpejat a causa dels períodes de confinament derivats de la crisi sanitària.

En la campanya hi han participat 160 establiments, entre botigues i restaurants, i s'han repartit milers de premis entre els clients. Un cop finalitzada, des del consistori i la Unió de Botiguers s’assegura «que s'ha complert l'objectiu i s’ha notat una major dinamització del teixit comercial de la vila». 


Comentaris