Pla general de la nova junta de l'Associació Medieval de Montblanc

Maties Martí, nou president de l'Associació Medieval de Montblanc

Martí agafa el relleu de Joan López, al capdavant de l'entitat durant vuit anys

L'Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi de Montblanc té nou president. L'entitat va celebrar, aquest divendres 18 de setembre, una Assemblea General Extraordinària durant la qual va escollir la nova junta. La candidatura escollir va ser la de Maties Martí el seu equip, en ser l'única que s'havia presentat. Martí ja formava part de la junta anterior en el càrrec de vicepresident, i ara encapçala un equip renovat que liderarà l'entitat durant els pròxims quatre anys.

Maties Martí serà el president de l'Associació Medieval, acompanyat d'Agnès Ribó i Josep Ardila com a vicepresidents. Cristina Molina serà la secretària, Arnau Porta el tresorer i Rebeca Rodríguez la responsable d'actes. Formen part també de la nova junta com a vocals Montse Escoté, Sergi Miró, Francesc Pallissó, Jordi Pinyol, Sílvia Pallisé, Laia Pere, Gemma Struch, Alba Bulló, Jordi Margalef, Sergi Rebollo i José Valero.

L'equip de Maties Martí està format per un total de 17 persones, que tindran com a repte afrontar el futur de la Setmana Medieval del 2021, afectada per la pandèmia provocada pel coronavirus. La situació actual obliga la nova junta a treballar de cara a valorar diversos escenaris per a l'edició de l'any vinent.

Un altre repte important que encara la nova junta és la d'augmentar el nombre de participants en la festa, així com implicar el sector més jove del municipi. A més, s'impulsarà una nova campanya de captació de socis i es treballarà per mantenir l'estabilitat pressupostària de l'entitat. 

La junta sortint fa balanç dels darrers quatre anys de mandat

L'assemblea celebrada aquest divendres va servir per tancar l'etapa, durant vuit anys, de Joan López com a president de l'Associació Medieval. López va fer un discurs en el qual va destacar l'estabilitat pressupostària aconseguida gràcies al suport d'institucions com l'Ajuntament de Montblanc, la Diputació de Tarragona o el Departament de Cultura. També va destacar l'augment de la participació en la festa i els canvis en la imatge corporativa de la Setmana Medieval.

El president sortint també va fer referència a la difícil situació que es va haver d'afrontar des de la junta en haver de cancel·lar la 33a edició de la Setmana Medieval de Sant Jordi, que s'havia de celebrar el passat mes d'abril, a causa de la pandèmia.