Montblanc

Montblanc aplica mesures especials durant una setmana, com a mínim, per aturar el brot de Covid-19

Ara mateix hi ha 61 positius a causa del brot de coronavirus i des del CAP s'ha demanat extremar la precaució

Mentre Catalunya sembla respirar alleujada passant el primer cap de setmana sense confinamentcomarcal que ha omplert els carrers de tots els municipis, a la capital de la Conca de Barberà la situació va en direcció contrària. Un brot de coronavirus que ha fet disparar el risc de rebrot en els últims dies ha fet saltar totes les alarmes i si des de l'Àrea Bàsica de Salut es feia una crida aquest diumenge a extremar les mesures perquè s'estaven registrant «les pitjors dades epidemiològiques comarcals des de l'inici de la pandèmia», l'Ajuntament de Montblanc ha fet un pas més per aturar el brot i ha anunciat mesuresespecials.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Ara mateix, el risc de rebrot a la capital de la Conca s'enfila a més de 3.000 punts i en els darrers dies s'han detectat 61 casos positius a causa d'aquest brot  entre els veïns de la vila. A més, no es descarta que aquest nombre augmenti de forma exponencial en els pròxims dies ja que encara s'estan realitzant proves PCR a contactes estrets de positius del brot que es va iniciar als equipaments educatius del municipi, afectant l’Institut Martí l’Humà —amb un total de set classes confinades i més de 200 alumnes i professors en aïllament—, i també a l’Escola Les Muralles- En total, hi ha 10 grups confinats a la vila.

Mesures especials a Montblanc durant una setmana

Davant d'aquest panorama, l'Ajuntament de Montblanc ha decidit decretar mesuresespecials al municipi —sobretot després de les imatges d'aquest cap de setmana en què desenes de persones s'acumulaven a les terrasses dels establiments de restauració—, i des del dilluns 22 de març i fins al diumenge 28 —de moment—, es tancaran els equipamentsesportius municipals, els parcsinfantils, se suspenen els actes organitzats en equipamentsmunicipals i es reforçarà la vigilància a la via pública per assegurar que es compleixin les mesures del Procicat, «especialment en terrasses i espais amb acumulació de gent» segons ha assegurat en consistori en un comunicat.

Un cop passin aquests set dies de mesuresespecials, es revisarà l'evolució del brot de coronavirus al municipi i s'estudiarà si aixecar-les o allargar-les. L'Ajuntament de Montblanc també ha demanat que s'extremin les mesures de seguretat i que «es prioritzin les activitats a l'exterior sempre que sigui possible per reduir la transmissió de la Covid-19».

Pel que fa a la campanya de vacunació, seguirà endavant i fins al moment a la Conca de Barberà han rebut la primera dosi de la vacuna un total de 1.780 persones (un 8,85% de la població), de les quals 898 també han rebut la segona dosi (un 4,46%).