Camió de reciclatge a la Conca

La Conca de Barberà aconsegueix reciclar el 80% dels residus gràcies al nou servei de recollida

En concret, el rebuig ha passat de 378 tones a 149 tones

Dos mesos després de la posada en funcionament del  nou servei de recollida selectiva de residus  porta a porta a 7 municipis de la Conca de Barberà i a 15 municipis amb contenidors tancats ja activats, s'ha passat del 51,52% al 78,80% de percentatge en reciclatge. Així, durant el mes de novembre la comarca ha generat un 60% menys de material de rebuig. En concret, el rebuig ha passat de 378 tones a 149 tones.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

S'afegeix també un augment important de la matèria orgànica recollida de forma selectiva, que ha passat de 121 tones a 190 tones, la qual cosa suposa un augment d'un 56%, amb una matèria orgànica de molt bona qualitat, amb una reducció d'impropis molt alta.

Un altre increment molt important ha estat el dels envasos i  plàstics. El mes de novembre de l'any 2019 els contenidors de plàstic van recollir unes 39 tones d'aquest material, mentre que el passat mes de novembre aquesta xifra ha pujat fins als més de 66 tones, un augment del 68,70%. L'increment en el paper i cartró domèstic amb contenidors s'ha mantingut, ja que es partia d'una recollida molt efectiva. Per contra, el cartró comercial és on es detecta la pujada de 13 a 29 tones, suposant un increment del 118,2%, degut a l'increment de comerços de tota la comarca que s'han adherit a aquest tipus de servei. Pel que fa al vidre, en aquest mes de novembre s'ha detectat un increment del 31,5 %, passant de 29 a 39 tones.

De forma paral·lela, un altre factor que s'està detectant és el fort increment en la utilització de les deixalleries municipals, amb un 20% més d'entrades de residus i un augment de les entrades d'usuaris. A més, amb la posada en funcionament del servei de recollida de restes vegetals, ja s'han fet més de 180 serveis a domicilis.