ermita-sarral

Sarral celebra els actes centrals dels 50 anys de l'actual ermita dels Sants Metges

Dissabte passat l'arquebisbe de Tarragona va oficiar un ofici commemoratiu

Sarral ha celebrat els 50 anys de l'actual ermita dels Sants Metges, obra de l'arquitecte Josep Puig Torné, amb una identificativa façana de metall i vidre de Grau Garriga. El temple és molt estimat des d'antic pels sarralencs i conserva un absis del segle XV i està inclòs en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

La pandèmia ha limitat, però, dels actes de la celebració. S'ha pogut presentar un llibre infantil, 'L'ermita d'un poble' obra de Montserrat Cebrián i Yvonne Fuster, en un acte de petit format i dissabte al matí també es va celebrar una missa a l'església parroquial de Sarral oficiada per l'arquebisbe de Tarragona Joan Planellas i organitzada pel patronat del temple.

El temple estrena il·luminació

Coincidint amb l'aniversari, l'Ajuntament de Sarral ha realitzat millores a l'ermita. Ja s'ha estrenat la nova il·luminació exterior del temple, a càrrec de  l'empresa especialitzada Grup ImesAPI, la qual amb el seu patrocini l'ha finançada íntegrament. També s'ha asfaltat el camí d'accés a l'ermita, amb el suport de la Diputació de Tarragona, que ha costat 32.572 euros. Alhora, l'Ajuntament també ha arranjat l'entrada a la plaça del recinte pel camí vell.


Comentaris