Montblanc aprova una moció per reordenar els camins afectats per les obres de l’A-27 a Lilla

El ple de l’Ajuntament de Montblanc, celebrat aquest dimecres al vespre, va comptar amb un nombre considerable de veïns de Lilla, que van voler ser presents quan es va aprovar la moció
Ple de Montblanc. | ajuntament montblanc

 

El Ple ordinari de l’Ajuntament de Montblanc del mes de setembre celebrat aquest dimecres dia 25 va ser especialment nombrós, ja que molts veïns de Lilla van voler ser presents davant la moció presentada conjuntament per les tres formacions polítiques del consistori.

 

La moció fa referència a l'afectació dels camins de Lilla a causa de les obres per realitzar l'autovia A-27. Per això, el consistori ha aprovat aquesta proposta que reordena els camins i els passos elevats per a una millor adequació.

 

A causa de les obres que es duen a terme per realitzar l'autovia i el túnel de Lilla, diversos veïns d'aquesta pedania van assistir al Ple, en part per donar suport a la moció presentada, però també per preguntar a l'alcalde sobre diverses afectacions de les obres als habitants lillencs, tals com la pols, el tall de camins o bé les detonacions.

 

L'alcalde i l'equip de govern van agafar el compromís de seguir amatents a les obres per minimitzar els efectes de la construcció del túnel.

 

Suport als 7 independentistes detinguts

Per altra banda, arran de les detencions de 7 independentistes el passat 23 de setembre, acusats de terrorisme, l'Ajuntament va aprovar una moció de suport als afectats, als seus familiars i de condemna a l'actitud de les institucions espanyoles de repressió vers al moviment independentista. La moció va ser aprovada per 12 vots a favor corresponents als partits d'Agrupament Catalanista i Junts per Montblanc, i una abstenció, la del regidor del PSC.

 

Finalment, es va aprovar una tercera moció presentada pel Partit dels Socialistes de Catalunya la qual demana un pla d'igualtat a l'hora de donar subvencions a les entitats montblanquines. Aquesta moció va ser aprovada per unanimitat, defensant la igualtat de gènere en totes les entitats privades de Montblanc, però l'equip de govern va acusar d'oportunisme al regidor socialista pels fets entorn del Ball de bastons i al posicionament «poc clar» de Junts per Montblanc.