Montblanc crea noves places d'aparcament per a minusvàlids

També es milloraran les existents amb senyalització vertical i horitzontal

L'Ajuntament de Montblanc, durant aquesta setmana, efectuarà treballs de pintura per a ampliar les places d'aparcament per a minusvàlids i millorar les existents amb senyalització vertical i horitzontal, acceptant així les peticions d'associacions, veïns i visitants que es traslladen al municipi. Els carrers on es trobaran aquestes places són al carrer Espluga de Francolí, Muralla Santa Tecla, Font del Vall, Mare de Déu de Montserrat, Pau Casals, Pintor Potau, avinguda Jaume Llecha, Carles Montfar, Pedrera, Josep Maria Poblet, Plaça Catalunya, Josep Maria Tosses, avinguda Doctor Folch i Manel Ribé.

 

 

Campanya policial a Girona contra la picaresca d'aparcar a places de minusvàlids   

Aquest any 2017, la Policia Municipal de Girona ha fet una campanya específica per combatre el mal ús dels aparcaments reservats per a minusvàlids. Només el 3% de les places d'aparcament de Girona són reservades a discapacitats i estan repartides en 46 punts de la ciutat. Els agents han fet controls al llarg del mes de març a tots els barris de la ciutat i hann denunciat 115 vehicles, la majoria perquè estaven ocupant places reservades sense tenir cap distintiu.

 

En un mes normal, les multes per aquesta infracció estan a l'entorn de la vintena. En 43 casos, la grua s'ha endut el vehicle. A més, s'han retirat 20 targetes fraudulentes. En alguns casos, els agents han detectat conductors que fotocopien i plastifiquen una targeta falsa, d'altres les usen tot i estar caducades o, fins i tot, fan servir la d'un familiar que ja ha mort. El punt de la ciutat on s'han denunciat més conductors és a l'Hospital Josep Trueta (34). El cap de la Policia Municipal, l'inspector Joan Jou, demana a la ciutadania que sigui respectuosa i alerta que combatran aquest i d'altres comportaments incívics. «Treure la plaça a una persona que la necessita és el súmmum de l'incivisme», lamenta.