Montblanc es prepara pels dies forts de la Setmana Medieval després d'un exitós primer cap de setmana

L’estrena de l’espectacle ‘Justa i honor’ és un dels moments més esperats d’aquests dies, on es preveu que la capital de la Conca de Barberà torni a bullir de gent
Setmana Medieval de Montblanc 2019: Sant Jordi entrega la rosa a la princesa | Redacció

 

Ja fa uns dies que la vila de Montblanc està immersa en la Setmana Medieval, un dels esdeveniments més importants que se celebren a la capital de la Conca de Barberà al llarg de l’any. El gruix de les activitats es concentren, sobretot, en els dos caps de setmana de la festa. El primer d’ells, el darrer, va acollir milers de visitants que es van desplaçar fins a la vila ducal per gaudir de l’ambient i actes que se celebraven.

 

El bon temps també va ajudar a fer que els carrers estiguessin plens de gent i vingués de gust passejar-se i detenir-se en totes les activitats, parades o espectacles programats.

 

Representació de la Llegenda de Sant Jordi durant la Setmana Medieval de Montblanc 2019. | Àngel Ullate

 

Un dels moments més emblemàtics va ser l’entrega de la rosa de Sant Jordi a la princesa, un acte que va donar el tret de sortida a la celebració el passat dia 23 d’abril davant l’atenta mirada d’una multitud de montblanquins i forans.

 

Un altre dels moments més emotius de la festa va ser la representació de la Llegenda de Sant Jordi, amb gran èxit de públic. Les Nits Malignes de dissabte passat també van tenir una gran afluència d’espectadors amb totes les entrades venudes per gaudir de rock a càrrec de Crim, Smoking Souls i DJ Sendo.

El Mercat de vins i caves ven 4.000 copes el primer cap de setmana

D’altra banda, dotze cellers han estat durant el primer cap de setmana oferint els seus vins i assessorant els visitants sobre les varietats i l’elaboració dels vins de la DO Conca de Barberà.

 

Mercat de vins de la Setmana Medieval de Montblanc 2019. | Cedida

 

S’han venut fins a 4.000 copes en el primer cap de setmana de la festa i s’han ofert 9.000 tasts. Segons s’ha posat de manifest, s’han copsat visitants procedents del Camp de Tarragona, de l'àrea de Barcelona i cada cop més, també, amb una presència més elevada d'estrangers.

 

Dissabte 4 de maig el Mercat de vins i caves romandrà obert d’11.00 a 21.00 hores i diumenge dia 5 d’11.00 a 16.00 hores.

 

L’estrena d’aquesta edició: l’espectacle ‘Justa i honor’

Ara, queden encara uns dies carregats d’actes per descobrir. Un d’ells és l’estrena de l’espectacle d’acció ‘Justa i honor’, un torneig medieval que tindrà lloc dissabte dia 4 de maig a les 22.00 hores en l’entorn del Pont Vell i que promet ser un dels grans actes d’enguany.

 

Durant tot el cap de setmana, a més, els carrers i places seguiran acollint el mercat medieval o moltíssimes activitats per a tota la família. Diumenge tindrà lloc l’acte de cloenda a l’església de Santa Maria a les 18.30 hores on es lliurarà l’Espasa d’Honor al president de la Generalitat, Quim Torra.

 

També et pot interessar: