GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Montblanc, present a Washington de la mà d’Adifolk al Smithsonian Folklife Festival

La Vila Ducal hi ha estat representada a les diferents ballades de sardanes, amb la presència de la sardana ‘Montblanc, Capital de la Sardana 2018’
La Vila Ducal hi ha estat representada a les diferents ballades de sardanes, amb la presència de la sardana ‘Montblanc, Capital de la Sardana 2018’. | Cedida

 

Catalunya ha estat present a la capital dels Estats Units d’Amèrica, com a país convidat al festival cultural més important, Smithsonian Folklife que acollia el 31è Aplec Internacional d’Adifolk. La Vila Ducal hi ha estat representada a les diferents ballades de sardanes, amb la presència de la sardana ‘Montblanc, Capital de la Sardana 2018’, responent a l’acord de col·laboració entre Adifolk i la ‘Capital de la Sardana’.

La delegació catalana ha estat integrada per més de 400 actuants, entre castellers, gegants, esbart, cobla, bestiari, diables, … El montblanquí Ivan Besora, encapçalava la delegació d’Adifolk com a president de l’Associació per a la difusió del folklore de Catalunya. La Conca de Barberà ha estat ben present, amb castellers vallencs de Montblanc i Sarral, així com també residents als Estats d’Units, de les poblacions de Blancafort i Montblanc, que no van voler perdre aquesta ocasió.

 

 

La representació institucional va estar encapçalada pel president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, la Consellera de Cultura, Laura Borràs, així com també les Diputacions de Tarragona, Barcelona, Lleida i Girona.

Sens dubte, la repercussió de Catalunya ha estat de primer nivell, com així valorava el president d’Adifolk Ivan Besora. A la vegada que constata que ja s’està treballant amb la ciutat que acollirà el proper 2019 el 32è Aplec Internacional, que s’anunciarà el 20 d’octubre a la vila de Montblanc en el decurs de la 1a Gala d’Adifolk emmarcada dins la programació de la ‘Capital de la Sardana 2018’.