Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Neus Català, molt contenta de tenir un carrer amb el seu nom a Montblanc

L’alcalde la va visitar i li va fer entrega d’un ram de flors i d’unes fotografies de l’acte d’inauguració del nou carrer montblanquí
Imatge de la visita de l'alcalde i el regidor a Neus Català. | Cedida

 

Aquest passat diumenge dia 21 d’octubre, l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, va desplaçar-se fins a Els Guiamets per visitar Neus Català. El batlle va estar acompanyat pel regidor Santi Porta, tots dos en representació de l’ajuntament montblanquí.

 

El motiu de la visita va ser per comunicar a Neus Català que té un carrer amb el seu nom a Montblanc des del passat dia 8 de setembre. Durant l'estona que van passar plegats, els montblanquins li van fer entrega d'un ram de flors i també unes fotografies de l’acte d’inauguració del carrer.

 

Neus Català, molt satisfeta amb la notícia

Neus Català es va mostrar molt feliç i contenta per la notícia i així va agrair-ho a l’alcalde i al regidor. Segons han explicat des de l’Ajuntament de Montblanc, fins i tot es va animar a cantar una cançó de la difícil etapa que va viure als camps de concentració nazis.

 

El carrer Neus Català es troba a l'antic Passatge Jesús Hernández, situat entre els carrers Muralla de Santa Tecla i Mestre Cabré de Montblanc.

 

Neus Català és l'única supervivent catalana viva del camp de concentració nazi de Ravensbrück. Aquest mes d'octubre ha complert 103 anys.

 

Testimoni de les dones que van lluitar a la Guerra Civil

L’any 2015, coincidint amb els seus 100 anys de vida es va celebrar l’Any Neus Català, on la supervivent va rebre la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya. Aquest guardó s’entrega per retre homenatge a aquelles persones que han patit les conseqüències de la guerra, la dictadura franquista o l’internament en camps d'extermini i de presoners, com és el cas de Neus Català i així donar a conèixer aquests testimonis a generacions més joves. 

 

Lluitadora antifeixista, supervivent dels camps d’extermini nazis, propagadora del seu testimoni i infermera. Neus Català és una dona coratjosa i solidària, que s’ha convertit en el testimoni de totes les dones que van lluitar a la Guerra Civil i a la Segona Guerra Mundial.  

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris