GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

La Vinícola de Sarral presenta un nou edifici per elaborar cava

La construcció acollirà la producció del cava Portell
Edifici construït exclusivament per a l’elaboració de cava Portell | cedida

 

El cava Portell és el protagonista del nou edifici construït exclusivament dedicat al cava de Sarral. La Vinícola de Sarral va inaugurar ahir, dissabte 23 de març, la nova construcció cavera on es realitzarà només l'elaboració del cava marca Portell. Amb motiu de la inauguració, es va portar a cap una jornada festiva on van assistir diversos representants del món de vinícola i persones institucionals.

 

Sarral disposa d'un nou edifici que elabora cava

Des d'ahir Sarral compta amb un nou edifici per a l'elaboració del cava. Una edificació de 6.000 m² situada sobre un terreny de 20.000 metres quadrats. Per construir aquest espai caver, s'ha tardat més d'un any i mig, concretament 21 mesos. Una construcció on ara l'empesa de caves Portell elaborarà el seu producte. En aquesta construcció es confeccionaran ampolles de cava, amb una capacitat de producció de 3 milions d'ampolles en criança.

 

L'edifici capacitat de producció de 3 milions d’ampolles en criança. | Àngel Ullate

 

3.000 ampolles per hora

Al nou edifici del cava de Sarral es produiran les ampolles des del primer estadi del cicle d'elaboració. Un procés que contempla el tiratge, la criança, els desgorjat i el magatzem, tant del producte acabat com de les matèries primeres. D'altra banda, aquest edifici està dotat de màquines d'última tecnologia per la producció de caves, que permetran treballar 3.000 ampolles per hora.

 

Edifici amb energia renovable

A més, la nova construcció també incorpora elements d'energia renovable, ja que disposa d'una caldera de biomassa per a la generació de vapor i de plaques solars i bateries per emmagatzemar energia elèctrica per cobrir 50 kw/hora. Amb aquestes instal·lacions tenen l'objectiu que el 60% del consum necessari per al funcionament de l'edifici provingui d'energia renovable.

 

Imatge del municipi de Sarral | Ajuntament de Sarral

 

A la jornada inaugural van assistir diversos representants institucionals com ara Carmel Mòdol, director general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, i Salvador Puig, director general de l'Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) en representació del Govern de Catalunya. També ha estat present l'alcalde de Sarral, Josep Amilli i l'acte ha estat presidit per Marc Bosch, president de la Vinícola de Sarral.

 

Finalment els assistents han pogut fer un tast, tant de vins com de caves, d'algunes de les produccions de la Vinícola de Sarral. A la jornada festiva amb motiu de la inauguració del nou edifici ha acabat amb el concert d'Eric Vinaixa.