La manca de mossens obliga a reestructurar l'Arxiprestat de la Conca de Barberà

S'han creat les 4 unitats pastorals de Montblanc, l'Espluga de Francolí, Santa Coloma i Sarral-Solivella
Mn. Simó Gras és l'arxiprest de la Conca de Barberà | Cedida

 

Falten capellans i vocacions a la Conca de Barberà. Actualment,  només hi ha 4 mossens per a les parròquies dels 22 municipis que conformen la comarca. Davant d'aquesta situació extrema, l'Arquebisbat de Tarragona ha reestructurat l'Arxiprestat de la Conca i l'ha dividit en 4 unitats parroquials (Montblanc, l'Espluga de Francolí, Santa Coloma i Sarral-Solivella) per fer front a la falta de preveres.

El Sr. Arquebisbe de Tarragona, Dr. Joan Planellas i Barnosell, signava amb data de 19 de setembre els nomenaments. Mn. Marcus Vinicius Teixeira Araújo, ha estat nomenat rector de les parròquies de la Transfiguració del Senyor de Vimbodí, de Santa Maria Assumpta de Tarrés i de Sant Joan Baptista de Vallclara i de Santa Maria Magdalena de Blancafort, a més de les altres parròquies que ja tenia encomanades.

Mn. Simó Gras Solé, continua com a rector de la Parròquia de Santa Maria de Barberà de la Conca, a més de les altres parròquies que ja té encomanades, i Mn. Adam Safianczuk, ha estat nomenat rector de la Parròquia de Santa Maria de Solivella i de la Transfiguració del Senyor de Pira (i Ollers).

Per últim, Mn. Joan Francesc Amigó Bartra, ha estat nomenat rector de les parròquies de Sant Salvador de Rocafort de Queralt, de Santa Maria de Pontils, de Santa Maria de Santa Perpètua de Gaià i de Sant Jaume Apòstol de Vallespinosa, a més de les que ja tenia encomanades.

"🎉AGENDA: Consulta les dates de l'Acampada Jove de Montblanc 2020!" "🚧Montblanc aprova una moció per reordenar els camins afectats per les obres de l’A-27"