Nova samarreta amb els Ton’s del seguici popular de l’Espluga

Ja es pot adquirir en diverses talles a l'Oficina de Turisme del municipi, pel preu de 15 euros
Els personatges es poden veure il·lustrats a la nova samarreta. | TARRAGONADIGITAL

 

L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí ha editat una camiseta on s’il·lustra tot el seu seguici popular a través dels populars Ton’s, una família de personatges il·lustrats d’estil naïf i simpàtic amb els elements festius i la cultura popular espluguina. A la nova samarreta s’hi poden veure els gegants medievals Ponç Hug de Cervera i Beatriu, la família neolítica Gorg, Splug, Terra, Pastor i Blat, els gegants de la Germandat de la Santíssima Trinitat, el Miquel i la Trinitat, una representació dels capgrossos espluguins, amb la gitana i el Rovelló, el bestiari espluguí amb l’Ocell Francolí i el Senglar, i la representació dels grallers, els bastoners i els diables espluguins.

Els personatges dels Ton’s, presents arreu de la cultura popular catalana, han assolit un gran èxit entre els públics de totes les edats, tant pel disseny dels personatges, d'aspecte càndid, com per la combinació de colors, sempre molt vistosa, i perquè tant petits com grans s'hi senten identificats, a més de tenir un alt valor didàctic i simbòlic.

 

El disseny és obra de l’estudi XD Creacions, en concret dels montblanquins Xavier Iborra i Isaac Ballesté, d’on en els darrers anys n’han sortit personatges de multitud de localitats catalanes, entre les quals hi ha Montblanc, Vilanova i la Geltrú, Valls, Mataró, Sitges, Berga, Barcelona, Tarragona, Solsona, Vilafranca del Penedès, Reus, Manresa, Vic, Igualada, Tàrrega, Tortosa i ara també l’Espluga de Francolí.

 

Ja es poden comprar les samarretes dels Ton’s

Les samarretes dels Ton’s es podran adquirir, des d’aquest dimecres 18 de juliol, a l’Oficina de Turisme de l’Espluga de Francolí, a un preu de 15 euros la unitat, i estan disponibles les talles des dels 2 anys i fins a la 2XL. Des de la Regidoria de Cultura, impulsora de la proposta al municipi, es convida a la ciutadania a adquirir-les per tal d’acompanyar el seguici popular durant les seves actuacions, i donar un caire més festiu a la cultura popular espluguina.

"L’Acampada Jove de Montblanc, èxit assegurat més enllà dels concerts" "Novetats per aparcar a les farmàcies de Montblanc"