Montblanc acollirà una passejada per visitar la vila ‘amb ulls de dona’

En la caminada es mostraran les percepcions d'inseguretat que poden generar alguns entorns i elements del municipi en les dones
El SIAD del Consell Comarcal de la Conca de Barberà ha programat l'activitat. | Redacció

 

El Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal de la Conca de Barberà ha programat diferents activitats gratuïtes per commemorar el Dia Internacional de la Dona, molt més enllà d’aquesta jornada que va tenir lloc el passat 8 de març.

 

La intenció d’aquestes activitats és recordar i reivindicar el rol de les dones en la societat i la lluita per la igualtat de gènere que contínuament es porta a terme. Totes les activitats reben la col·laboració de l'Institut Català de les Dones (ICD).

 

Així doncs, el dia 1 d’abril es durà a terme una passejada per visitar la vila de Montblanc amb ‘ulls de dona’. L'activitat es durà a terme a les 18.30 hores.

 

Es tracta d'una passejada exploratòria amb perspectiva de gènere oberta a tothom. Durant el recorregut pel municipi de Montblanc, es parlarà de quins elements afavoreixen la vida quotidiana i de les percepcions d'inseguretat que poden generar alguns entorns i elements del municipi en les dones.

 

També es podran fer fotografies a aquells espais i elements que es van trobant a l'entorn urbà i que generen aquestes percepcions. El punt de sortida serà el Consell Comarcal (C/ St. Josep, 18) a les 18.30 hores i l'activitat tindrà una durada de dues hores, finalitzant a les 20.30 hores.

 

Aquesta mena d’activitats s’originen a Toronto

Les marxes exploratòries s'originen a principi dels anys noranta a la ciutat de Toronto. Consisteixen en l'avaluació realitzada en el municipi que fa un grup representatiu de la població d'un espai sentit com a problemàtic o insegur o especial rellevància.

  

  

per a diagnosticar la situació de variats espais públics o semipúblics com a paradors de busos,

 

L'important servei que ofereix el SIAD

El SIAD és un servei que ofereix informació, orientació i assessorament en tots els aspectes relacionats en l'àmbit laboral, social, personal i familiar a totes les dones de la Conca de Barberà, independentment de la seva edat, situació personal o procedència. El trobareu al Consell Comarcal (C/ de St. Josep 18, Montblanc), al telèfon 977 86 12 32 o bé per correu electrònic a siad@concadebarbera.cat. Al web del Consell Comarcal es pot ampliar tota la informació sobre l’activitat.