L'alcalde de Montblanc, Josep Andreu.

Pep Andreu, alcalde de Montblanc: «Estic més a prop de Carles Puigdemont que Oriol Junqueras»

El batlle montblanquí assegura que ERC es dirigeix cap a «una nova etapa autonomista»

L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, manifesta que es troba «més a prop de Carles Puigdemont que Oriol Junqueras». Ho ha indicat en una entrevista a Ràdio Montblanc difosa aquest dissabte al matí. Després de tres dècades de militància a Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), el batlle montblanquí ha estripat el carnet del partit i assegura que ERC es dirigeix cap a «una nova etapa autonomista».  

Andreu assenyala que Carles Puigdemont «té un discurs i una política a combatre la situació actual» i que l’acte de Perpinyà d’aquest dissabte «és una gran victòria de la postura de l’exili i de la voluntat de mantenir el pols amb l’estat espanyol». L’alcalde de Montblanc afegeix que «Carles Puigdemont, com a president a l’exili, encarna els valors de l’1 d’octubre i el procés que vam fer cap a la independència».

Per una altra banda, explica que l'objectiu del nou moviment independentista és que «l’esquerra independentista estigui on ha estat sempre, a l'avantguarda de la independència d’aquest país. Sinó semblava que amb el posicionament d’ERC aquesta esquerra independentista havia albirat cap a l’autonomisme».

«Si el president em demana una cosa serà difícil dir-li que no. Però el president ja sap quin és el meu horitzó», ha assenyalat Andreu respecte al seu futur. L’alcalde ha explicat que manté el seu compromís amb Montblanc i que no té cap intenció de figurar a la pròxima candidatura al Parlament de Catalunya i que ni està als seus plans. «Jo tinc una edat que he d’anar deixant pas als més joves i crec que dins aquest moviment hi ha gent d’aquí més jove, més preparada i més representativa que jo».

L’alcalde de Montblanc ha reconegut que fa anys que és alcalde i que «no és bo que hi hagi aquests càrrecs tan prolongats». En aquest sentit, ha indicat que a la mitja part del mandat actual haurà complert 65 anys i 16 des que és alcalde.

«Si els companys em diuen que he de seguir fins al final de la legislatura seguiré, si em diuen a l’últim any o quan sigui que definim qui de la llista s’ha de presentar i he de fer un pas al costat deixaré de ser alcalde. I si creuen que m’he de quedar com a regidor donant suport i fent el traspàs al nou candidat ho faré, i si em diuen que em retiri del tot em retiraré», ha manifestat Josep Andreu.

L'alcalde de Montblanc, Josep Andreu.
L'alcalde de Montblanc, Josep Andreu, ha assenyalat que la decisió de donar-se de baixa d'ERC era una qüestió molt meditada | Àngel Ullate

La decisió de donar-se de baixa d’ERC

L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, ha reconegut que la renúncia de la militància a Esquerra Republicana de Catalunya «era una qüestió molt meditada perquè feia temps que hi havia una diferència molt gran entre el que pensava i el que s’estava fent». Andreu afegeix: «Estic bé perquè crec que he fet el que em demanava la meva consciència.

Per exemple, ha explicat que en el darrer congrés d’ERC del 21 de desembre «es va deixar clar que es va cap a una nova etapa autonomista» i que ell creu en la «unilateralitat que havíem tractat i defensat a la Conferència Nacional de fa dos anys».


Comentaris
Joanet
Aquest senyor fa tard: el Tardà ja va deixar clar que a ERC els bufava la independència, continuem amb Rufian más de lo mismo i ara el Pere Aragones que sembla un trist homenet de dretes aprenent de Pujol.
Quico
ERC mentidera i traidora!!!!!!!!! 5 vots menys!!!!
Mingu
Molts vam votar a Oriol Junqueras i ara el que tenim es una colla de dropos i de mentiders.