L'alcalde de Montblanc, Josep Andreu.

Dràstica decisió de Pep Andreu, alcalde de Montblanc: estripa el carnet d'ERC

L'alcalde de Montblanc ha estat militant republicà gairebé tres dècades

L'alcalde de Montblanc, Josep Andreu, ha deixat Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) després de gairebé tres dècades de militància del partit. Segons avança 'El Món' i tal com ha pogut confirmar TarragonaDigital, Andreu va enviar un correu electrònic al partit per comunicar la seva decisió de donar-se de baixa el passat 12 de febrer. Així mateix, ho va fer saber a la direcció d'ERC, tant catalana com tarragonina. 

«No veu clara la línia del partit i fa un pas al costat»

Fonts municipals, han confirmat aquests fets a TarragonaDigital. «Fa temps que dona tombs a aquesta idea», asseguren. «En aquests moments no veu clara la línia del partit i per això fa un pas al costat», afegeixen. De fet, fa just un any, Andreu també va signar un manifest amb 40 personalitats més per expressar la seva preocupació i crítica amb la deriva d’ERC, la qual cosa ha acabat, mesos després, amb l’abandonament de la militància per part de l’alcalde montblanquí.

Amb aquesta decisió, Andreu deixa la militància d’ERC, un fet compatible amb l’alcaldia de Montblanc, on governa amb Agrupament Catalanista de Montblanc (ACM), una formació amb diferents sensibilitats, sota el paraigua d’ERC.

El seu compromís és ara amb Montblanc

Segons expliquen des de l’Ajuntament, Andreu es vol centrar ara en la política municipal però sense deixar de banda els objectius nacionals. «El seu compromís és amb Montblanc i amb la independència», afirmen.

Militant d’ERC des dels anys noranta

Josep Andreu ha estat militant d’ERC des de l’any 1991, durant quasi 30 anys i va ser diputat al Parlament de Catalunya entre el 2012 i el 2015, diputat al Congrés del 2004 al 2008 i senador per Tarragona de l’Entesa Catalana de Progrés entre els anys 2003 i 2004.

El 12 de gener de 2016, coincidint amb el nomenament de Carles Puigdemont com a President de la Generalitat de Catalunya, el va substituir de forma provisional com a president de l'Associació de Municipis per la Independència. 

L’any 2018 va entrar a formar part de ‘La Crida, el moviment liderat per Carles Puigdemont i que el va fer entrar en conflicte amb ERC, que no permet la doble militància.


Comentaris
Pep Bernat
ERC - ESQUERRA RUFIANA DE CATALUNYA
Llibert
Ben fet Pep!! Fa temps que ERC fa vergonya!!!