Pep Andreu haurà de triar entre ERC o la Crida

La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, alerta que en el moment en què sigui incompatible, Andreu «haurà de decidir»

La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha confirmat aquest, dilluns 28 de gener, en roda de premsa, que Josep Andreu tornarà a ser el candidat dels republicans a les eleccions municipals del proper mes de maig, tal i com el propi batlle montblanquí ja va anunciar fa unes setmanes. Tanmateix, després que Andreu s’hagi sumat aquest dissabte a la direcció de la Crida, Vilalta ha apuntat «en el moment en què es faci incompatible haurà de decidir», recordant que el partit no permet la doble militància. La direcció dels republicans i Josep Andreu estan en converses per aclarir la situació.

Cap de llista d'Agrupament Catalanista de Montblanc-AM

Andreu va recollir, a mitjans de gener, el suport unànime de l'assemblea local d'Agrupament Catalanista de Montblanc per ser el cap de llista de la formació sota el paraigua de la marca blanca d’ERC, Acord Municipal, tal i com ja va succeir als comicis anteriors. En aquesta llista també hi prendrà part el tinent d'alcalde i número dos del partit als comicis de l'any 2015, Francesc Benet, que tornarà a fer tàndem amb Andreu. «Esperem tornar a repetir l'alcaldia de Montblanc i ser la força més majoritària i hegemònica a la comarca», va manifestar l’alcalde republicà durant la presentació. A les passades eleccions, Andreuva aconseguir la majoria absoluta amb vuit regidors.

Andreu sempre ha deixat clar que el seu partit és Esquerra Republicana de Catalunya i ja va anunciar, fa unes setmanes, que la seva intenció era tornar-se a presentar sota el paraigua dels republicans.

Batlle de Montblanc des de l'any 2007

Josep Andreu ha estat regidor de l'ajuntament de Montblanc des del 1991 fins al 1999 i entre el 2003 i el 2007 i alcalde els dos primers anys de la legislatura 1999-2003 i d'ençà del 2007. El gener del 2016, coincidint amb el nomenament de Carles Puigdemont com a president de la Generalitat de Catalunya, el va substituir provisionalment com a president de l'Associació de Municipis per la Independència. També ha estat senador en el període 2003-2004 per l'Entesa Catalana de Progrés i president de la Federació d'ERC al Camp de Tarragona.


Comentaris