El restaurant El Molí del Mallol de Montblanc estima pèrdues en més de 100.000 euros

Un pèrit ha estat avui dilluns 28 d'octubre al local per avaluar els danys de la riuada de fa una setmana
Exterior del magatzem del restaurant, amb runa i aparells fets malbé per la crescuda del Francolí | ACN

 

 

El restaurant El Molí del Mallol de Montblanc té tota la planta de magatzem completament destrossada. Utilitzen un camió frigorífic per guardar-hi el menjar. Aquest restaurant, a tocar del Pont Vell, és un dels establiments amb més destrosses de la vila a causa dels aiguats del 22 d'octubre.

 

A l’altra banda del pont l’escenari també és desolador. Un vell antiquari ho ha perdut tot. Hi ha una quinzena de negocis i cases encara afectades, algunes de les quals inhabitables. «Va ser un miracle que no fes més mal, tardarem dies a recuperar la normalitat», explica el propietari del restaurant, Anton Tarrats.

 

La càmera frigorífica, el congelador, aparells de refrigeració, el generador i quadres de llum, completament destrossats. Els treballadors s’afanyen a buidar de material malmès i brutícia els 250 metres quadrats de magatzem. Es va inundar d’aigua, fang i troncs, alguns feien fins a tres metres. Malgrat tot, el restaurant ha pogut mantenir pràcticament tota la seva activitat, incloses dues celebracions de noces aquest dissabte passat.

 

Anton Tarrats diu que els danys materials, malgrat ser molt importants, són reparables i qualifica de "miracle" que la nit del temporal cap treballador prengués mal. De fet, segons comenta, un d'ells es trobava a la zona del magatzem quan va començar a entrar l'aigua. Tarrats detalla que en qüestió de 30 segons la força del riu va rebentar la porta d'entrada i la zona es va inundar. L'empleat, per sort, va poder pujar a temps al pis superior.

 

Espai del magatzem del restaurant El Molí del Mallol dedicat a begudes | ACN

 

L’aiguat va arrasar cases i negocis ubicats als dos extrems del pont medieval de Montblanc. A més del restaurant, hi ha altres establiments, magatzems i cases afectades. L’Arxiu Comarcal va salvar la documentació pels pèls. S’hi conserven documents de valor històric, el més antic és un pergamí de Savallà del Comtat del 1173. Les cadires de l’arxiu, que s’havien apilat a la vora del riu amb motiu de la festa de Clickània, van fer cap riu avall.

 

Més notícies de la categoria Conca de Barberà