Ple extraordinari a Montblanc per accedir a les ajudes de la Generalitat pels desperfectes de la riuada

L'Ajuntament segueix pendent que el Consell de Ministres aprovi el decret d'ajudes per les inundacions
Imatge del ple extraordinari celebrat aquest dimecres a Montblanc. | Cedida

L'Ajuntament de Montblanc ha celebrat, aquest dimecres 22 de gener, un ple extraordinari amb un √ļnic punt de l'ordre del dia.

 

Es tractava d'un ple de tr√†mit per√≤ imprescindible per poder accedir a les ajudes que ofereix la Generalitat per poder reparar els desperfectes que va provocar la riuada del passat 22 d'octubre en b√©ns de domini p√ļblic.

 

Entre els diferents tr√†mits que est√† preparant l'Ajuntament per poder accedir a les subvencions de la Generalitat i que ha d'entregar com a data l√≠mit aquest divendres 24 de gener, hi havia la inscripci√≥ a l'inventari municipal de b√©ns de domini p√ļblic afectats per la riuada.

 

√Čs per aix√≤ que camins, carrers, ponts i edificacions van haver de ser inventariats amb car√†cter d‚Äôurg√®ncia per poder accedir, sense problemes, a unes ajudes necess√†ries per poder reparar els nombrosos danys que va sofrir la vila en la devastadora riuada.

 

Desaparició de ponts o reparació de camins

Entre aquests desperfectes hi ha la desaparició dels ponts de la Font del Bolovi i el molí del pas, reparar els desperfectes al Pont Vell o bé la reparació de camins com el del cementiri.

 

Per tot això, el Ple va ser un curt tràmit que va comptar amb el suport unànime dels 13 regidors del consistori. Això permetrà l'accés a aquestes subvencions de la Generalitat de Catalunya.

 

Pendents del decret del Consell de Ministres

Si bé les ajudes de la Generalitat sembla que estan encarrilades, l'alcalde de Montblanc, Josep Andreu, continua reclamant que el Consell de Ministres aprovi el decret d'ajudes per les inundacions per poder afrontar les nombroses despeses tant en espais urbans com en les hortes.

 

El Ple va acabar amb un missatge de confort per tots els territoris que estan essent afectats per la llevantada d'aquest mes de gener, especialment el Delta de l'Ebre i les comarques gironines.