Aquest cap de setmana Montblanc ha obert al trànsit el renovat Pont Nou

Les obres han tingut una durada de dos mesos
 
Aquesta és una zona de Montblanc on el trànsit de vehicles és considerable | Júlia Giribets

 

Divendres passat al migdia Montblanc va tornar a obrir al trànsit de vehicles el Pont Nou, després de més de dos mesos d'obres. Els treballs de millora han consistit en la construcció d'una vorera per a vianants al pont sobre el riu Francolí del carrer Muralla de Santa Anna de la capital de la Conca de Barberà.

 

L'empresa que ha dut a terme els treballs d'ampliació és Freyssinet, per un import total de 178.170 euros. Fins ara, aquest pont no disposava d’una vorera en condicions per als vianants, la qual cosa suposava un perill per a les persones que el passaven a peu. Cal recordar que aquesta és una zona de la vila on el trànsit de vehicles és considerable, la qual cosa afegia un punt d’inseguretat per als vianants.

 

L'objectiu principal de l'actuació ha estat que els vianants que passin pel pont situat sobre el riu Francolí, a tocar de la zona del Pont Vell, ho puguin fer de manera segura per una vorera. Aquesta és una de les principals vies d'entrada a Montblanc, que estava mancada d'un pas segur per als vianants. Més endavant, en aquest mateix pont s'hi instal·larà una passarel·la que connectarà el Pont Vell amb la zona de l'Oficina de Turisme i l'agrobotiga.

 

Una nova vorera de dos metres

Els treballs han consistit en ubicar una vorera de dos metres d'ample útil. La resta d’actuacions que s'han dut a terme han estat les de regular la coronació del timpà, s'han prefabricat les lloses d'encofrat perdut, s'ha formigonat la llosa i s'han posat les baranes de seguretat corresponents, entre altres treballs més específics.

 

Mentre han durat els treballs de millora, a la zona dels murs s'ha col·locat una barana provisional, que ha fet la seva funció a l'hora de tallar el trànsit per a demolir el paviment existent. També s'ha excavat per al contrapès i s'ha procedit a retirar la barana i posar-ne una de nova.

 

Potser també t'interessa: