Un espai gastronòmic, principal novetat del Mercat Vell de Conesa, que arriba aquest dissabte

Torna el mercat de compravenda de productes de segona mà per excel·lència. Una seixantena de parades ompliran aquest municipi de la Conca de Barberà durant tot el dissabte
Imatge de la 10a edició del Mercat Vell de Conesa.   | Benjamí Heras

 

Des de fa uns dies els veïns i veïnes de Conesa, a la Conca de Barberà, estan posant a punt les entrades de les cases, tot netejant-les i adequant-les per aquest dissabte. Ja estan comptant els dies perquè arribi una de les fites més estimades pels conesins: el Mercat Vell, que enguany arriba a l’11a edició.

Aquest dissabte, doncs, els carrers d’aquest petit municipi acolliran fins a 65 parades de compravenda de productes de segona mà, on els assistents podran triar i remenar entre articles de tota mena i podran gaudir de les decoracions i exposicions en les entrades de diverses cases, que obriran les seves portes novament, esdevenint un dels fets que fa més singular aquest mercat.

Ceràmica, ràdios antigues, fotografies, pintura, mobles, cistelleria... són algunes de les petites joies que es podran trobar els assistents mentre passegen per les entrades de les cases. Destaca l’exposició que es farà a Ca la Miquela, sobre l’antiga escola de nenes del poble.

La decoració dels carrers també és un dels trets característics del Mercat Vell, on els veïns guarneixen balcons i façanes per a l’ocasió.

Imatge de la 10a edició del Mercat Vell de Conesa. | Benjamí Heras

Novetat del Mercat Vell: un espai gastronòmic

Aquest any el Mercat Vell ha afegit un nou atractiu a la passejada per Conesa: un espai dedicat al menjar. Fins ara, no s’havia apostat per aquest àmbit, excepte en alguna ocasió puntual, però enguany, l’oferta gastronòmica se suma a la resta del mercat, com un element més, tot i que estarà en una zona específica, separada de la resta de parades.

«Hi haurà parades d’aliments, una ‘food truck’ i una zona per fer pícnic», explica Joan Ramon, membre de la junta organitzadora del Mercat Vell i ressalta que els productes que es vendran «són tots de la zona, com melmelades, pa o embotits».

Programa de l’11è Mercat Vell de Conesa

A banda de visitar les parades d’objectes de segona mà i de gaudir de les entrades de les cases i de les seves decoracions, el Mercat Vell ofereix tot un dia amb una àmplia programació per gaudir de la jornada i d’aquest bonic poble.

Imatge de la 10a edició del Mercat Vell de Conesa. | Benjamí Heras

El Mercat Vell estarà obert de les 10.00 fins a les 21.00 hores. A la mateixa hora de l’obertura del mercat, el carrer Nou acollirà la trobada d’intercanvi de plaques de cava, que s’allargarà fins al migdia.

També a les 10.00 hores els assistents podran gaudir de l’espai gastronòmic amb Sol d’en Roanes, amb venda d’aliments, menjar, degustació d’olis i cervesa artesana, una zona que romandrà oberta fins a les 21.00 hores.

A partir de les 11.00 hores, començarà el 8è tast de vins i formatges al minigolf el Clos, amb quatre cellers elaboradors de la DO Conca de Barberà. En aquest espai també es presentarà el llibre ‘Sentiments en prosa’ de Maria Solà a les 11.30 hores.

També a les 11.00 i fins a les 13.00, hi haurà la trobada de cotxes històrics ‘Salomó clàssics’, al Pati.

L’església serà escenari d’una explicació breu de la història de la vila de Conesa, que es durà a terme en tres torns (11.00, 13.00 i 17.30 hores).

A la tarda serà el torn d’activitats per als més petits, amb jocs tradicionals a les 17.00 hores al Pati i també hi haurà Escacs gegants a les Voltes d’en Gomà, a càrrec de l’Associació d’Escacs de Santa Coloma de Queralt.

Imatge de la 10a edició del Mercat Vell de Conesa. | Benjamí Heras

A més, durant tot el dia hi haurà servei de restauració al cafè i al bar de la piscina.

El Mercat Vell, un esdeveniment que projecta el poble

Ja van 11 edicions del Mercat Vell, un esdeveniment que ha anat creixent des del primer any, sobretot en espais. A més, aquesta festa fa partícip a tot el poble «la gent sempre està disposada a ajudar i tothom hi participa de forma voluntària», diu en Joan Ramon.

Conesa és un poble molt tranquil, acostumat a tenir poca gent pel carrer, un fet que canvia totalment en dies com el del Mercat Vell. «És divertit tenir el poble ple un dia com aquest i que no hi hagi tanta calma», afirma l’organitzador.

A més, econòmicament, és un dia on el cafè i el bar de la piscina noten un bon increment de vendes. L’esdeveniment també és un important element de projecció del poble, que el posiciona més enllà de les seves fronteres. «S’ha creat una mena de marca del Mercat Vell, a més, al poble sempre en parla tothom, és un dels temes recurrents al cafè», conclou en Joan Ramon.

"AGENDA: Arriba una nova edició de la Festa de l'All de Belltall" "Montblanc, l’Espluga i Santa Coloma tindran ‘punts liles’ en les seves festes majors"