ÚLTIMA HORA

El Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre sumen 31 positius nous de Covid-19 aquest dijous

L'Havana, protagonista de dos llibres a Montblanc

El 6 i el 17 d'abril es presentaran els llibres «Molta terra catalana a l’Havana» i «Havaneres a peu de muralla», respectivament
Sant Francesc acollirà la presentació dels dos llibres | Cedida

 

El proper dissabte dia 6 d’abril, a la sala de les Corts Catalanes del Convent de Sant Francesc de Montblanc, es presentarà el llibre «Molta terra catalana a l’Havana», de Josep M. Torné i Pinyol. El llibre és el primer volum d’una història de l’emigració catalana a la capital de Cuba.

L’autor d’aquest llibre és un gran aficionat als viatges no organitzats, ha visitat noranta països, i entre els anys 2010 i 2013 va fer dues estades a l’Havana a fi de documentar-se. Tal com explica Josep-Lluís Carod-Rovira en el pròleg, Torné ha aplegat informació sobre 600 persones o entitats catalanes de l’Havana i al llarg dels 20 capítols fa un recorregut detallat per la vida dels catalans a Cuba, molts d’ells procedents de la Conca de Barberà.

L’acte, organitzat per l’Arxiu Comarcal i l’Ajuntament de Montblanc, serà presentat pel Dr. en Història Moderna i professor de la Universitat de Barcelona, Valentí Gual Vilà. Un cop finalitzi la presentació del llibre, se servirà rom cremat a tots els assistents mentre actua el grup d’havaneres Havana Vieja.

«Havaneres a peu de muralla»

Per altra banda, el dia 17 d'abril a les 19 hores, a la sala de Les Corts Catalanes de Sant Francesc a Montblanc, es presenta el llibre «Havaneres a peu de muralla», del grup d'havaneres Habana Vieja. En aquest cas la presentació anirà a càrrec d'en Josep Ardila, director de Ràdio Montblanc i intervindran en Josep Andreu, Alcalde de Montblanc, i els autors del llibre. En finalitzar l'acte, Havana vieja cantarà un parell d'havaneres amb el cor Postres de músic de Montblanc i haurà rom cremat per a tothom.

El llibre també serà presentat al Casal Català de La Habana,  en el marc del Festival de Habaneras de la ciutat de La Habana el proper novembre, on participa per segona vegada Habana Vieja. 

"ATENCIÓ: La Generalitat concedeix més d'1 milió d'euros al Consell Comarcal de la Conca" "Montblanc acull la projecció d’un audiovisual sobre la lluita antifranquista a la Conca"