La Conca de Barberà es prepara per celebrar el Dia Internacional de la Dona

S’han començat a recollir els microrelats relacionats amb les dones i s’han programat tallers, exposicions i altres activitats per commemorar aquesta data
Façana de la seu del Consell comarcal de la Conca de Barberà. | LaConcaDiari

 

El Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal de la Conca de Barberà ha preparat diverses activitats per commemorar el Dia Internacional de la Dona el 8 de març. Aquestes activitats es podran fer dies abans i també els dies posteriors. De fet, una d’elles, ja està en marxa. Aquesta setmana s’han començat a recollir els microrelats relacionats amb la celebració.

Segons han informat des del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, amb aquests actes es vol «recordar i reivindicar el rol de les dones en la societat i la lluita per la igualtat de gènere que contínuament es porta a terme». Totes les activitats reben la col·laboració de l'Institut Català de les Dones (ICD).

Activitats entorn el Dia Internacional de la Dona

Del 4 al 24 de març el vestíbul del Consell Comarcal, a Montblanc, acollirà l’exposició ‘Veïnes, ciutadanes’ cedida per l’Institut Català de les Dones. L´exposició contribueix a reconstruir la participació femenina que és a l'origen de moltes escoles, mercats, jardins, centres de salut i d'atenció a les dones que han humanitzat els nostres pobles i ciutats.

L’equip del SIAD Conca de Barberà oferirà dues sessions de contacontes per la igualtat, dirigit a infants, sota el títol ‘Vet aquí un gos, vet aquí un gat’. La primera actuació serà el 4 de març a les 17.00 hores a Cal Mateu, a Solivella i la segona el 15 de març a les 17.00 hores al Casal Pirenc, a Pira.

El 7 de març a les 18.30 hores, la Sala Noble del Consell Comarcal acollirà la representació ‘Som i serem...dones’, una passejada per la història de la mà de personatges femenins, en clau d'humor a càrrec de la companyia Teatre Espai.

El divendres dia 8 de març, tindrà lloc l’acte central a les 13.30 hores al vestíbul del Consell Comarcal, on es farà la lectura del manifest a càrrec de les alcaldesses de la comarca.

Els dies posteriors a la commemoració també se seguiran fent activitats. La psicòloga del SIAD oferirà el taller ‘Estima’t’ a diferents municipis de la Conca de Barberà. (11 de març a Vimbodí i Poblet, 12 de març a l’Espluga de Francolí, 15 de març a Santa Coloma de Queralt, 16 de març a Rocafort de Queralt, 19 de març a Solivella i 2 d’abril a Montblanc).

Els dies 27 de març i 3 d’abril es durà a terme una formació dirigida al professorat de llars d'infants, primària i secundària sobre ‘eines per la igualtat i LGBTI a l'aula’, amb inscripció prèvia.

Per últim, es farà una sortida de dues hores per descobrir la capital de la Conca des d’una perspectiva de gènere amb l’activitat ‘Montblanc amb ulls de dona’. Serà el dia 1 d’abril a les 18.30 hores i se sortirà des del Consell Comarcal.

També et pot interessar: 

"MÚSICA: Nous grups confirmats per a l'Acampada Jove 2019" "La gent gran de Pira aprendrà a treure profit del mòbil gràcies a aquest taller"