La primera planta del Museu del Vidre de Vimbodí, tancada fins a l’agost per obres de millora

Les demostracions de com es fa una peça de vidre seguiran en el seu horari habitual
Demostració de com es fa una peça de vidre al Museu del Vidre | Josep M. Potau

 

Una part de les instal·lacions del Museu i Forn del Vidre de Vimbodí i Poblet restaran tancades fins a principis del mes d'agost per les obres de millora. Ara bé, les demostracions de com es fa una peça de vidre seguiran en el seu horari habitual.

 

Des del Museu del Vidre han informat que s’estan duent a terme tasques de museïtzació de l’exposició permanent, ubicada a la primera planta de l’edifici. En aquest espai s’hi troba la informació relacionada amb el vidre i el seu procés creatiu i l’exposició d’algunes peces antigues elaborades al forn.

 

Aquestes obres de millora pretenen adaptar el fons a noves exigències comunicatives, a més de la instal·lació d’un audiovisual, que ajudarà al visitant a comprendre la importància de la tradició de la manipulació de vidre per al conjunt del municipi.

 

El cost de les obres d’adequació és de 31.500 euros, un import que aporta la Diputació de Tarragona en concepte d’ajuda a la tasca cultural del Museu del Vidre de Vimbodí i Poblet.

 

El Museu del Vidre, reformat fa un any

Ara farà un any, a mitjans del mes de juliol del 2018, es va celebrar la inauguració oficial de les instal·lacions del Museu del Vidre després de la seva remodelació. Es van fer reformes a la part baixa del museu, a la zona de la botiga i el forn de vidre. Part de la remodelació va consistir en actualitzar la infraestructura, per tal de fer-la més moderna i sostenible. El cost de les reformes va pujar fins als 90.000 euros. Ara, doncs, és el torn de la primera planta de l'equipament museístic. 

 

També et pot interessar