GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Principi d'acord Generalitat - Foment per al desviament de camions a l'N-240 entre Montblanc i Lleida

El conseller de Territori espera que sigui una realitat aquesta tardor
Diverses autoritats amb el conseller Damià Calvet, a Juncosa | ACN

 

 

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha anunciat des de Juncosa, a les Garrigues, un principi d'acord amb el Ministeri de Foment pel desdoblament de l'N-240 entre Montblanc i Lleida i alliberar el peatge de l'AP-2 per als camions. Calvet ha dit que aquesta mesura comporta acabar amb les bonificacions i el desviament de camions entre el Pla de Santa Maria i les Borges Blanques.

 

El conseller ha detallat que s'està negociant amb Foment i que espera que aquesta mesura sigui una realitat a la tardor. Amb aquest desdoblament s'aconseguirà eliminar el pas de camions per un punt negre de l'N-240 amb alta concentració d'accidents com és Juneda. Amb el desdoblament de l'N-240 entre el Pla de Santa Maria fins a Montblanc havia registrat un augment de fins a 1.000 camions diaris des de Montblanc fins a Lleida, segons el conseller.

 

El conseller ha explicat que aquest desdoblament requereix acords de Govern, de concessionàries i del Servei Català de Trànsit.

 

 

 

No és una «mesura definitiva»

Calvet ha remarcat que «no es tracta d'una mesura definitiva» i ha insistit que «el que és essencial és que es continua treballant en la millora de l'N-240». En aquest sentit, ha recordat que hi ha un seguit de rotondes pendents d'execució a l'altura de Juneda i ha dit que amb la seva construcció es facilitarà la seguretat en aquesta carretera.

 

La Generalitat ha impulsat un conjunt de mesures als corredors N-II/AP-7, N-340/AP-7 i N-240/AP-2, per millorar la seguretat i la fluïdesa del trànsit, alhora que optimitzar i fer més eficient la xarxa viària.

 

En aquest marc, el 2013, es va implantar la restricció de vehicles pesants a l'N-II a les comarques gironines i des del setembre passat, a l'N-340 i a l'N-240, a les comarques del Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i les comarques de Lleida. Aquests desviaments han millorat les xifres pel que fa a accidentalitat, sobretot en accidents de caràcter greu.

 

Centenari de la Cooperativa agrícola Sant Isidre de Juncosa

El conseller Calvet ha participat en la celebració del centenari de la Cooperativa agrícola Sant Isidre de Juncosa, a les Garrigues, des d'on ha destacat el paper de les cooperatives en el manteniment de l'activitat dels territoris. Calvet ha dit que el Govern vol un país «viu i ple d'activitat» i aquesta cooperativa hi ha contribuït amb els seus 100 anys d'activitat.

 

Aquesta cooperativa té uns 150 socis productors. Durant els darrers anys ha construït un molí nou i els seus olis han obtingut premis internacionals al Japó, la Xina o els Estats Units. Ara estan treballant en la construcció d'un centre receptor de fruits secs.