Programa i actes de la Festa Major de Montblanc 2019

Coneix totes les festes i activitats de la programació de la Festa Major de Montblanc 2019
Cercavila i pregó popular de la Festa Major de Montblanc 2018  | Jordi

 

Aquest mes d'agost comencen els actes previs de la Festa Major de Montblanc 2019, que se celebra oficialment entre els dies 7 i 11 de setembre. Una vuitantena d'actes per a grans i petits, entre els quals destaquen el concert de Doctor Prats i Zoo, l'actuació de Quim Masferrer o el Pot Petit, ompliran els carrers del municipi durant els dies de la Festa Major. Aquí sota podreu descobrir tots els actes de la programació de la Festa Major de Montblanc 2019.

Totes les activitats del programa de la Festa Major de Montblanc 2019

DISSABTE 24 D'AGOST

17.30 h, Ganga Food Night, a la Plaça de Sant Miquel i al carrer Major.

DIVENDRES 30

19.30 h, Festival Essències (4a edició), al Fossar de Santa Tecla. Música, Gastronomia, Cultura, Cervesa artesana, Vins i Caves i Nit de Jazz amb l’actuació de The Sey Sisters, Gorka Benítez Trío i Carles Benavent Trío amb Tomasito.

DISSABTE 31

12.30 h, Inauguració de l'espai Palau Ferré, dedicat al pintor montblanquí, al Museu Comarcal.

19.30 h, Festival Essències, al Fossar de Santa Tecla. Nit de Folk amb Namina, Gerard Quintana, Xarim Aresté i Quimi Portet.

DIUMENGE 1 DE SETEMBRE

8.00 h, Festival de pesca amb la Societat esportiva de pesca la Bagra, al Toll de la Bagra (Riu Anguera).

12.30 h, Inauguració de l’exposició del pintor Iago Pericot, oberta fins el 10 de setembre al Museu Comarcal - Sala París.

Tot el dia, a la plaça Sant Francesc, Posa't la gorra: 

 • 9.00 h, Caminada popular amb el CAM i CEM
 • 11.00 h, Esmorzar popular
 • 12.00 h, Festa Holi amb TotalGym
 • 13.00 h, Musica DJ
 • 14.00 h, Dinar Popular amb Gustus i Dansa amb Ilina                     
 • 17.00 h, Teatre "El Planeta a les teves mans" amb Factoria BRAM
 • 17.30 h, Festa Escuma amb Dj Energy
 • 18.30 h, Actuació del Seguici
 • 19.00 h, Lectura Manifest AFANOC
 • 18.00 h, Tallers i Pintacares amb Aitana/Afanoc
 • 19.30 h, Concert fi de festa

19.00 h, Concert d’orgue amb Niel Cowley, dins el 39è Cicle Els Orgues de Catalunya, a l'Església de Santa Maria.

Cartell de la Festa Major de Montblanc 2019. | Júlia Giribets

 

DILLUNS 2

11.00 h, Concurs de bitlles catalanes i seguidament lliurament de premis, a la Residència Llar Conca de Barberà.

19.00 h, Inaguració de l’exposició 'Pintant Montblanc', a càrrec de la Marta Forment. A la Sala Sant Feliu.

DIMARTS 3 

12.00 h, Concert a càrrec de la coral de Residència Llar Conca de Barberà, al mateix centre.

18.00 h, Taller sobre sexualitat, parlem de mites i tabús, orientació del desig, la prevenció d’ITS i drets i diversitat sexual, a Sala Corts Catalanes.

DIMECRES 4

11.00 h, Aperitiu a la terrassa del jardí i audició musical, a la Residència Llar Conca de Barberà.

18.00 h, Conta-contes 'Les formes del modernisme', a partir de 5 anys, a la Biblioteca Josep Conangla i Fontanilles.

19.30 h, Cecilio Tieles al piano ofert per ACCI (Associació Cultural Catalano-Iberoamericana) dins del seu 24è cicle de música, a l'Hospital Santa Magdalena.

DIJOUS 5

11.00 h, Xerrada 'Etiòpia', a càrrec de Carme Dalmau, a la Residència Gent Gran de la Conca de Barberà.

17.30 h, Enlairada de globus i lectura manifest, a la plaça Major.

17.45 h, Acte de benvinguda als nascuts el 2018. Xocolatada i espectacle infantil 'Confetti Express', a la plaça Major.

DIVENDRES 6

11.00 h, Ball de festa major i aperitiu a la Residència Gent Gran de la Conca de Barberà.

19.00 h, Ple d’Honors i Distincions: entrega de medalles pels 50 anys al Club Bàsquet Montblanc; pels 25 anys als Torraires de Montblanc, als Amics dels Gegants de Montblanc, al Club Atlètic Montblanc i al Club Tennis Montblanc. A la Sala de les Corts.

19.30 h, Presentació de la cursa dels 25 anys del Club Atlètic Montblanc i conferència 'El circuit vertical mundial: el bomber que puja escales', a càrrec de Mikel Besora. A la Sala d'Actes del Museu Arxiu de Montblanc.

20.00 h, Tertúlia, exposició i debat sobre la figura del pintor Maties Palau Ferré. 'El Pintor que cremava els seus quadres'.

22.00 h, Cantada d’havaneres, amb el grup montblanquí Habana Vieja. Hi haurà rom cremat gentilesa de La Violeta. A la plaça Poblet i Teixidó.

00.30 h, Cucània 3r aniversari de la Cucafera, amb l'actuació de Pirat's sound sistema, DJ Sendo i DJ convidat, al pàrquing de Sant Miquel.

DISSABTE 7

11.00 h, Pregó de Festes, a càrrec de Protecció Civil, a la Sala de Plens.

12.00 h, Repicada de campanes, a l'Església de Santa Maria.

12.00 h, Tronada d’inici de la Festa Major, al Pla de Santa Bàrbara.

12.00 h, Cercavila i pregó popular de festes. El Nunci pregonarà pels carrers i places de la vila els actes de la Festa Major, acompanyat de les Timbales, Nanos i Gegants i Grallers de Montblanc.

12.00 h, 25 anys de família Torraire. Fotografia de tota la gent que durant aquests 25 anys ha format part dels Torraires de Montblanc, i pilars commemoratius. A la plaça Sant Francesc.

13.30 h, Concert-vermut de Gralles amb el grup Grallers La Virolla, a la plaça Major.

16.30 a 19.30 h, Parc d'Inflables a la plaça Conca de Barberà.

16.30 a 19.30 h, 36è Torneig Escola Escacs Montblanc, al Claustre de Sant Francesc.

17.30 h, Diada Castellera amb Torraires de Montblanc, Colla Joves Xiquets de Valls i Colla Castellera La Bisbal del Penedès, a la plaça Major.

18.00 h, Partit de lliga de 2a Catalana de l’equip amateur Montblanc Mahle, al Camp municipal Josep Gomis.

19.00 h, Musicall, amb els grups Suzy & Los Quattro, Northagirres, Jamzee78, Homo, Soulblondjing, organitza't per Associació Musical Mr. Beast, a la plaça 1 d'Octubre.

20.00 h, Salve Solemne, amb l’actuació de l’Schola Gregoriana de Sant Miquel i amb l’assistència de les autoritats, Àliga, Grallers de l’Àliga, Nanos i Gegants, Banda de música Verge de la Serra i Ball de Bastons, a l'Església Santa Maria. 

Seguidament, Seguici Popular a la plaça Major.

22.00 h, Vetlla de la Nativitat de la Mare de Déu, amb el grup de música 'Reina de la pau músics', al Santuari de la Serra.

23.30 h, XII Béu les Bèsties, amb la participació de l’Àliga, el Drac, la Mulassa i la Cucafera. I els Grallers de Montblanc, Grallers dels Amics dels Gegants, Grallers de la Colla Petita del Drac i Àliga i bèstia convidada. Recorregut: Plaça Major, Font Major, Sant Marçal, Plaça de Sant Marçal, Font de la Vall, Poblet i Teixidó, Major, Plaça de Sant Miquel, Major, Josa, Hortalans i Plaça Major.

00.00 h, Concert, amb la Banda Star Ways i DJ’s, a la plaça Sant Francesc.

01.00 h, Concert amb La Prole Band, a la plaça Major.

Zoo actuarà a la Festa Major de Montblanc 2019 | Zoo

 

DIUMENGE 8

07.00 h, Matines pel Ball de Bastons i els Dimonis de Montblanc, pels carrers i places de la vila.

08.00 h, Matines pels grups de grallers de la Vila: Grallers Montblanc, Grallers Colla Petita, Grallers Amics dels Gegants, Grallers Els Guardiols i Grallers dels Torraires, pels carrers de la vila.

10.30 h, Anada a Ofici, amb la participació del Consistori, la Parròquia i el Seguici Popular: Dimonis, Drac, Àliga, Grallers de l’Àliga i el Drac, Cucafera, Grallers Montblanc, Mulassa, Grallers Amics dels Gegants, Timbales, Nanos i Gegants, Banda de Música Verge de la Serra, Ball de Bastons i Torraires. Amb el repic de campanes dels Campaners de Santa Maria.

11.00 h, Ofici Solemne Major de la Parròquia i la Vila en honor a la Patrona de Montblanc, al Santuari de la Mare de Déu de la Serra. Seguidament, a la plaça Major, ballada del Seguici popular.    

17.30 h, Torneig de Festa Major al Complex Esportiu Josep Gomis

18.00 h, Concert amb l'orquestra Swing Latino, al Pavelló Casal Montblanquí. Tot seguit, a la terrassa, ballada de sardanes amb la Cobla Onze de Setembre.

18.00 h, La Convidada dels Veguers. La rebuda als Gegants centenaris de Capellades, plaça Sant Miquel - plaça Major.

18.30 h, La Convidada dels Veguers. Els balls de benvinguda i la recepció institucional a la Sala de Plens de l’Ajuntament.

19.15 h, La Convidada dels Veguers. La passejada dels Gegants cap a Sant Francesc. Plaça Major – Plaça de Sant Francesc.

19.30 h, La Convidada dels Veguers. Els balls solemnes dels Gegants de Capellades i els Gegants Els Veguers de Montblanc, a l'Església.

23.00 h, Concert de la banda de versions i jazz de la Conca 'Leitmotiv'. Acompanyat amb vins de la Conca. Seguidament sessió de DJ amb música ambiental 'chill out', a la plaça dels Torraires, organitzat per Le Pub.

23.30 h, Ball amb l'orquestra Swing Latino, al Pavelló Casal Montblanquí. 

00.00 h, Flaix Club de FlaixFM, amb Sergi Domene i Jordi Vèliz. Warm up especial amb Carles Herèdia, a Zona del pàrquing del Complex esportiu Josep Gomis.

DILLUNS 9

08.00 h, Matines pels Grallers Montblanc, pels carrers i places de la Vila.

11.00 h, Ofici Solemne en honor al Patró de Montblanc, amb l’actuació de la Coral Flor de Lis, i amb l’assistència del Consistori, i el Seguici Popular: Drac, Àliga, Grallers de l’Àliga i el Drac, Cucafera, Grallers Montblanc, Mulassa, Grallers Amics dels Gegants, Timbales, Nanos i Gegants, Banda de Música Verge de la Serra, Ball de Bastons, a l'Església de Santa Maria.

17.45 h, Cercavila del Seguici Petit amb el Drac Petit, Aligot, Grallers de la Colla Petita, Mulasseta, Grallers dels Amics dels Gegants, Colla Petita del Ball de Bastons i Colla Petita dels Torraires. Des de Sant Francesc.

Seguidament, ballada del Seguici Petit a la plaça Major; i Cucània Kids. 3r aniversari de la Cucafera amb l’actuació de la Cucafera, berenar popular i espectacle infantil a càrrec d'El Pot Petit, a Sant Francesc.

18.00 h, Concert amb l’orquestra Maravella i ballada de sardanes, Pavelló Casal Montblanquí.

21.00 h, Correfoc infantil amb la participació del Drac Petit de Montblanc, Colla Infantil dels Dimonis de Montblanc i Colla Infantil Diables Muralles de Foc de Montblanc. El recorregut serà: Plaça Sant Marçal, Sant Marçal, Regina, Estudi Major, Solans, Josa, Major, Plaça de St. Miquel, Poblet i Teixidó, Muralla Alfons I (Portal de Sant Jordi) i Plaça St. Francesc.

23.30 h, Nit de cantautors amb Marc Cubero i Joan Reig & Refugi. Tast de vins gentilesa del Consell Regulador de la DO Conca de Barberà, a la Muralla de Sant Francesc.

23.30 h, Ball amb l’orquestra Maravella, al Pavelló Casal Montblanquí.

DIMARTS 10

12.00 h, Cinema infantil amb la pel·lícula Angry birds 2, Teatre-cinema Casal Montblanquí.

12.00 h, 47enes Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya-Adifolk, amb el grups Ballet folklòric krujevà de la República de Baixkíria i Ballet folclórico de Tamaulipas de Mèxic.                    

17.00 h, CorreMusic’s Street Festival amb la participació  de Bandarra Street Orkestra, Sidral Brass Band i ZeBRASS, pels carrers i places de la vila.

22.30 h, Gran Correfoc, amb la participació dels Dimonis de Montblanc, el Drac de Montblanc i colles convidades. El recorregut serà: Plaça Sant Marçal, Sant Marçal, Regina, Estudi Major, Solans, Hortolans, Plaça Major, Vilanova del Mercadal, Fra Magí Català, Sant Isidre, Plaça Poblet i Teixidó, Poblet i Teixidó, Major, Plaça Sant Miquel, Fusteria, Muralla Jaume II, Major i Plaça Sant Francesc.  

22.30 h, Espectacle 'Bona gent', de Quim Masferrer.

00.00 h, Festa dels 80's, amb Dj Energy., plaça Major.

00.30 h, Nit Jove, amb Doctor Prats, Zoo i DJ's, a la plaça Sant Francesc.

DIMECRES 11

11.00 h, Ofrena Floral al monument de Francesc Castellví i Obando, amb l’actuació de la Coral Flor de Lis, plaça de Sant Francesc.

DIJOUS 12

10.30 h, Sessió de cinema a la Residència Gent Gran de la Conca de Barberà.

DIVENDRES 13

19.00 h, Terrània – Inauguració de l’exposició Blaus, dels alumnes del Taller de ceràmica 2017-2018 de l’Escola d'Art de la Diputació a Tortosa, a l'Hospital de Santa Magdalena.

20.00 h, Terrània - Inauguració de l'exposició Binomi Home-Terra del ceramista Joan Panisello. Música en directe a càrrec dels alumnes de l'Escola Municipal de Música Josep Porter i Rovira, a la Sala Sant Feliu.

DISSABTE 14

Durant el dia, 3a Fase d'Interclubs de Patinatge.

DIUMENGE 15

10.00 h, Pedalada popular 2019. Inscripcions gratuïtes, a partir de les 9.00h. A l’arribada de la pedalada, esmorzar per tots els participants i sorteig de regals. En acabar, Parc d’inflables a la Plaça de Sant Francesc.

12.00 h, Festa de l’Esport. Acte de reconeixement als esportistes montblanquins, a la Sala de les Corts Catalanes.

19.00 h, Festa de la Gent Gran. Homenatge als montblanquins de 90 anys amb l'actuació de Zamba Show.

Cercavila i pregó popular de la Festa Major de Montblanc 2018. | Jordi

 

DIVENDRES 20

18.00 h, Ballada de sardanes a càrrec del Grup Sardanista, a la Residència Gent Gran de la Conca de Barberà.

19.30 h, Exposició, cançons, imatges i paraules a Raimon Pannikar amb l’actuació de Lídia Pujol que interpretarà cançons del seu espectavle 'Iter Luminis'. Imatges i paraules de Ramon Roig Masalias 'El sospir del Claper'.

DISSABTE 21

12.00 h, Vermut amb l’Equip de Govern. Vine i parla amb els regidors i regidores de l'equip de govern, a la Sala de les Corts Catalanes.

DIUMENGE 22

Durant el migdia, Festa del Soci. Dinar de germanor. Entrega de medalles commemoratives dels 20 i 25 anys dels socis, al Pavelló Casal Montblanquí.  

"Continua el Cicle de Tallers de Sarga a Vimbodí i Poblet" "Tret de sortida a la Setmana de la Joventut a Sarral"