Som Espluga aposta per un programa electoral que conté un centenar de propostes

La candidatura també ha tornat a subscriure el seu Codi Ètic, creat l'any 2015, que limita els mandats de les persones que ocupin el govern a 8 anys
L’acte va comptar amb la participació de les 11 persones que formen part de la llista electoral | Som Espluga

 

Som Espluga va presentar dissabte al migdia a la Font Baixa el programa electoral de cara a les properes eleccions municipals. L’acte va comptar amb la participació de les 11 persones que formen part de la llista electoral i més d’un centenar d’assistents al públic. 

L’acte va començar amb unes paraules de record per qui era el responsable de comunicació d’Esquerra Republicana al Camp de Tarragona, el periodista Xavier Zaragoza, que va morir aquest dissabte de manera prematura a l’edat de 34 anys. Per aquest motiu el Ferran Civit, com a diputat d’ERC que representa el Camp de Tarragona al Parlament de Catalunya, no va intervindre. 

Durant l’acte es van donar a conèixer les propostes més destacades d’entre el centenar que es recullen en aquest programa electoral, que s’organitza en quatre grans blocs i en 10 àmbits més concrets; un poble per viure-hi (Urbanisme i Territori / Habitatge i Mobilitat / Agricultura i Medi Ambient), un poble per viure'l (Cultura, Esports i Entitats / Participació i Comunicació), un poble per viure'n (Desenvolupament Econòmic / Turisme) i un poble per viure-hi (Ciutadania, Acció Social, Igualtat i Salut / Educació / Equipaments).

L’encarregat de cloure l’acte va ser Josep M. Vidal, cap de llista de Som Espluga, qui va destacar les potencialitats del programa argumentant que «el programa és un projecte global, amb mirada llarga i pensant en el futur dels nostres filles i fills». Vidal va posar l’èmfasi en què el principal objectiu de cada un dels 4 àmbits del programa electoral tenen la finalitat de frenar tant l’envelliment de la població com el despoblament que pateix l’Espluga. De les propostes que es van presentar durant l’acte se'n van destacar tres: crear ajuts perquè els propietaris de pisos puguin reformar-los i posar-los a lloguer, la remodelació del Teatre del Casal per aprofitar-ne el seu potencial i la creació d’un cens i un pla per impulsar el comerç local amb mesures concretes.

L'acte va tenir lloc a la plaça de la Font Baixa | Som Espluga

 

Per altra banda, l’equip de Som Espluga també ha tornat a subscriure el Codi Ètic de la formació. Aquest codi es va crear abans de les darreres eleccions municipals de l’any 2015 i es tracta d’un document que conté els principis bàsics i els codis de conducta per a les persones que formen part del projecte de Som Espluga. El document recull tot un seguit de compromisos concrets per aprofundir en la regeneració democràtica municipal. En aquest codi s’exposa, entre d’altres, que «Som Espluga vol contribuir de manera activa per construir una nova política d’aprofundiment democràtic, transparència informativa de la gestió pública i participació activa de la societat en el control de les decisions i de les tasques de govern». 

Dels compromisos del Codi Ètic cal destacar que cap càrrec concedirà o facilitarà concessions i contractació de serveis públics obviant els procediments legals establerts, que cap membre ni càrrec podrà fer ús en benefici propi de les informacions obtingudes a la seva activitat o càrrec i que cap persona ocuparà el mateix càrrec de govern durant més de 8 anys consecutius. Amb aquest últim compromís, Vidal va destacar que «Som Espluga té suficient planter, gent preparada i jovent com perquè ningú de nosaltres estigui aferrat més de 8 anys al govern». 

Un programa elaborat de manera participativa

Des del mes d’abril de 2018 l’equip de treball de Som Espluga ha fet una desena de trobades participatives centrades en diverses temàtiques que han permès recollir les inquietuds i primeres propostes per desenvolupar aquest programa electoral. Així doncs, el grup de treball de Som Espluga ha estat més d’un any definint les línies estructurals del programa electoral i les seves propostes amb la intenció de crear un programa complet i adaptat a les necessitats de l’Espluga.

Propers actes i accions de campanya

Som Espluga prepara diverses accions de campanya, entre les quals hi haurà dos actes més oberts a tots els públics. L’acte central de campanya serà el dijous dia 16 de maig a les 19.30 h al carrer Torres Jordi i l’acte de final de campanya serà el divendres 24 de maig a les 22.00 h a la plaça de l’Ajuntament. L’equip de treball de Som Espluga també serà present els divendres al matí al mercat de l’Espluga per tal de donar a conèixer les persones candidates i poder intercanviar opinions amb els veïns i veïnes de l’Espluga.

"AGENDA: El Centre d'Interpretació d'Art Rupestre de Montblanc s'afegeix a la Nit dels Museus" "Santa Coloma de Queralt recupera els seus safaretjos, dels més grans de la comarca!"