ARA MATEIX

Crema un vehicle a l'enllaç de l'AP-7 amb la T-11 a Reus

El programa de la Festa Major de Santa Coloma de Queralt 2018

Santa Coloma s'omple de festa i activitats entre el 13 i el 21 d'agost
L'actuació de La Pegatina és una de les més destacades de la Festa Major | Cedida

 

Un any més, torna la Festa Major de Santa Coloma de Queralt, la qual es durà a terme entre els dies 14 i 21 d'agost. No obstant això, el passat 10 d'agost es va realitzar la plantada de Safrà que va servir com a prèvia per a la Festa Major i per al Som terra de safrà que es realitzarà al setembre. Així mateix, el dilluns dia 13 també es realitzaran algunes activitats.

 

El programa d'actes de la Festa Major de Santa Coloma de Queralt, actes principals:

 

Dilluns 13 d'agost

Xerrada: "L'experiència colomina a l'Àfrica oblidada (República Centroafricana-OBO)"

  

A les 19.30 hores, a la sala de la Torre del Castell, Arantza Urreitzi i Jaume Martell realitzaran aquesta xerrada sobre la República Centroafricana.

 

 

Taller de sardanes

A les 20.00 hores, a la plaça Major del municipi, Carles Roca organitzarà un taller de sardanes per tal que, qui ho desitgi, pugui anar a gaudir i aprendre d'aquest ball tradicional de la cultura catalana.

 

 

Visita guiada

A les 22.00 hores, al Teatre Municipal l'Estrella començarà la visita guiada «Santa Coloma desapareguda» pel municipi a càrrec de Damià Amorós.

 

 

Dimarts dia 14

Pregó de Festes

A les 22.30 hores, al Pati del Castell, es durà a terme el tradicional Pregó de Festes, organitzat enguany pel Club de Bàsquet Àguiles, entitat que compleix 50 anys. El pregó comptarà amb un parlament de l'alcalde de la vila, Magí Trullols Trull, seguit d'un parlament dels pregoners del C. B. Àguiles. Després dels parlaments es realitzarà l'entrega de premis dels concursos de cartells, literaris i fotogràfics així com els reconeixements a diverses persones i entitats del municipi. Després es durà a terme l'actuació «Basketbeat», seguida del lliurament del ram a la Geganta de la vila. En acabar, s'il·luminarà el castell per primera vegada i es farà el «Naixement del Foc» pels Diables Keresus.

 

 

Dimecres dia 15

Visita guiada + tast de melmelades i vinagres

A les 11.30 hores es farà una visita guiada a Cal Jaume Punto, una antiga botiga de la vila situada al carrer Major n. 17. A més de la visita, es farà un tast de melmelades a càrrec de Maria Soler, l'Art de la Conserva. El tast es realitzarà a la Plaça Major, les places són limitades i cal reservar a l'Oficina de Turisme, el preu del tast és de 5 €.

 

 

Presentació de llibre

A les 12.30 hores, a la sala de la Torre del Castell, es durà a terme la presentació del llibre 'La destral del vespre, l'aixada de l'alba', de Jordi Mas.

 

 

Dijous dia 16

Mostra de balls de la cercavila

A les 19.00 hores, a la plaça Major, l'Esbart Dansaire Alt Gaià oferirà una mostra dels balls de la cercavila.

 

 

Xerrada

A les 19.30 hores, a la sala dels Merlets del Castell, Núria compte oferirà una xerrada sobre les espardenyes tradicionals.

 

 

Divendres dia 17

Visita guiada

A les 11.00 hores, al Castell dels Comtes, es durà a terme la visita guiada familiar «El secret de les pedres». Les places són limitades, cal reservar a l'Oficina de Turisme.

 

 

3x3 bàsquet

A les 15.30, a la plaça Major, el C. B. Àguiles organitzarà un concurs de 3x3.

 

 

Seguici festiu + visita guiada

A les 17.00 hores, a la residència de Nostra Senyora del Carme, començarà el Seguici festiu de Santa Coloma i es farà una visita a l'esmentada residència. L'acte l'organitzen l'Esbart Dansaire Alt Gaià, els Diables Keresus i els Grallers de Santa Coloma.

 

 

Nit musical

Per tancar la jornada, a les 11.30 hores començarà la Nit de Júpiter, amb actuacions de Medusa Box i DJ Puentenuevo.

 

 

Dissabte dia 18

Fita Colomina

A les 7.00 hores es realitzarà la VIII edició de la Fita Colomina, l'entrega de premis es farà a la plaça Major.

 

 

Tronada + Vermut Popular

A les 12.50 hores, a la plaça de l'Església, començaran la Tronada i el Vermut Popular a càrrec de Diables Keresus.

 

 

Gimcana aquàtica

A les 17.00 hores, a la piscina municipal, es realitzarà la gimcana aquàtica i el torneig de Clash Royale. L'entrada a la Gimcana és gratuïta, pel torneig s'obriran les inscripcions 30 minuts abans de l'hora designada.

 

 

Teatre

A les 10.30 hores, al Teatre Municipal l'Estrella, es representarà Joan Pera-Capri, protagonitzat per Joan Pera. Les entrades anticipades es poden adquirir a l'ajuntament pel preu de 10 €; la taquilla obrirà una hora abans de la funció i vendrà les entrades a 12 €.

 

 

Actuacions musicals

A les 23.00 hores el grup de percussió «Els Protons». d'Igualada, començaran a escalfar la nit a la plaça Major. Tot seguit, al voltant de les 24.00 hores, al pati del Castell, començaran els concerts principals de La Pegatina, All Covers i DJ Moncho. Les entrades anticipades es poden adquirir per 12 €, a taquilla per 15 €.

 

 

Diumenge dia 19

Visita guiada

A les 11.00 hores, des de l'Oficina de Turisme, començarà la visita guiada «Santa Coloma Monumental» acompanyada d'una visita-tas a la Cerveseria Segarreta. El preu del tast és de 5 € i cal reservar prèviament a l'Oficina de Turisme.

 

 

Seguici festiu

De 18.30 a 20.00 hores es durà a terme el Seguici festiu de Santa Coloma de Queralt, amb inici a la plaça del Portal. A l'activitat hi participaran l'Esbart Dansaire Alt Gaià, Ben Sonats Batucada, Diables Keresus, Gegants de Santa Coloma portats per la colla Arreplegagegants i Grallers de Santa Coloma.

 

 

Ballada de sardanes

A les 20.00 hores, a la plaça del Portal, es farà una ballada de sardanes amb la cobla Ressò dels Dansaires del Penedès.

 

 

Acte sacramental i correfoc

A les 10.30 hores, a la plaça del Portal es farà l'acte sacramental, seguit del correfoc a càrrec de la Colla de Diables Keresus.

 

 

Versots i Nit Jove

A les 24.00 hores, a la plaça Major, els Diables Keresus seran els encarregats de llegir els versots. Tot seguit, al pati del Castell començarà la Nit Jove amb CatRock, Sergi Domene i DJ locals.

 

 

Dilluns dia 20

Concurs de Paelles

A les 11.30 hores, a la plaça de l'Església, començarà la II edició del Concurs de Paelles, ves-hi a fer la millor paella que puguis! Els participants s'hauran d'inscriure prèviament a festesdelaminerva@gmail.com. Els concursants hauran de portar totes les eines i els ingredients, excepte l'arròs.

 

 

Sopar popular

A les 21.30 hores, a la plaça de l'Església, el Centre Excusrionista de l'Església organitzarà un sopar popular després del qual els assistents hauran de seguir els Grallers de Santa Coloma fins a la Cerveseria Segarreta, on començarà la Marrada 2018 - Correbars, amb la Bandarra Street Orkestra.

 

 

Actuacions musicals

Després de la Marrada, al pati del Castell es podrà gaudir de les actuacions de Karaoke's Band i We like turtles (DJ).

 

 

Dimarts dia 21

L'últim dia de la Festa Major també està ple d'activitats des de les 10.00 hores fins a la matinada. Les més destacades són:

 

Concert

A les 18.00 hores, al Teatre Municipal l'Estrella, l'Orquestra La Nova Blanes farà un concert, el preu de l'entrada és de 3 €.

 

 

Focs artificials

A les 23.00 hores, a l'esplanada del costat del pavelló, la Pirotècnia Igual organitzarà un castell de focs artificials.

 

 

Cloenda

A les 24.00 hores, al Teatre Municipal l'Estrella, es realitzarà el Ball de fi de Festa amb la Cobla La Nova de Blanes. El preu de l'entrada és de 10 €.

 

 

El programa sencer de la Festa Major de Santa Coloma de Queralt

Podeu trobar el programa complet fent clic en el següent enllaç.