EN DIRECTE

Tota la informació del coronavirus a la demarcació de Tarragona

Es reactiva l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la Conca per posar en relleu la gastronomia local

L’entitat ha presentat una renovada junta amb molts projectes de futur i s’ha adherit a l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la Província de Tarragona
 
Els membres de la nova junta, a la seu de Concactiva. | Júlia Giribets

L’Associació d’Empresaris d'Hostaleria de la Conca de Barberà s’ha renovat completament i ha reactivat les seves tasques, després d’estar gairebé aturada durant els últims anys. A més, s’ha integrat en l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la Província de Tarragona, que li farà de paraigües en diversos aspectes.

 

Així doncs un total de 22 establiments de restauració i allotjaments de la Conca de Barberà s’han unit per donar una nova empenta a l’associació, nomenant una nova junta i creant nous projectes de futur i accions amb l’objectiu de potenciar els productes genuïns de la comarca.

 

Aquest divendres s’ha fet la presentació oficial d’aquesta nova etapa a les instal·lacions de Concactiva, a Montblanc, un espai que també servirà com a seu física a l’entitat, ja que ambdues aniran de la mà, juntament amb el Consell Comarcal.

 

Precisament, el president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Magí Trullols, s’ha mostrat molt satisfet amb la iniciativa perquè considera que «farà més visible el nostre territori i farà que el teixit empresarial s’enforteixi».

 

L’acte ha servit per presentar públicament la nova junta, encapçalada per Josep Ramon Guiu, el seu nou president i director del càmping ressort ‘Serra de Prades’, a Vilanova de Prades.  

 

Guiu, ha destacat que l’objectiu és augmentar el nombre d’establiments associats. «Ara mateix en som 22 però volem fer el 100%», ha dit. El nou president ha explicat que tenen molts projectes en ment, sempre amb la intenció de posar en valor els productes de la Conca de Barberà i potenciar-los a través dels restaurants i els allotjaments, sense oblidar la figura dels productors de la comarca.

 

El vi com a denominador comú

En aquest sentit, s’ha pensat en el producte ‘estrella’ del territori, com és el vi. «Serà el denominador comú de la Conca», ha afirmat Guiu. També s’ha parlat de potenciar esdeveniments com la Festa del Trepat de Barberà de la Conca o la Fira de la Festa de la Verema de l’Espluga de Francolí, donant-li un caràcter diferent.

 

Entre altres accions que es tenen pensades es vol iniciar un programa de promoció sota el títol ‘Sabors de la Conca’ a través dels productes de la terra que es podran trobar en els diversos restaurants o posar més èmfasi en esdeveniments gastronòmics típics de la comarca, com el ‘Som Terra de Safrà’ de Santa Coloma de Queralt.

 

De moment, s’han dut a terme ja algunes primeres accions aquest passat mes de gener. Concretament, ha estat a la Fira de la Tòfona de Vilanova de Prades «donant-li més vida i allargant-la dos dies perquè la gent pogués pernoctar al poble», ha explicat el president.

 

Per la seva banda, el president de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la Província de Tarragona, Francesc Pintado, ha dit que l’impuls d’aquesta associació a la Conca servirà per «regenerar i dinamitzar el sector i per aconseguir incloure la gastronomia com a reclam».

Més notícies de la categoria Conca de Barberà