Rocafort de Queralt ja disposa del nou consultori mèdic

Es troba situat als baixos de l’edifici consistorial i s'hi han invertit 74.000 euros
Aquest diumenge es va inaugurar el nou consultori mèdic de Rocafort de Queralt. | Cedida

 

Rocafort de Queralt ja disposa des d’ahir diumenge, 10 de febrer, d’un nou consultori mèdic, tot i que està en funcionament des de fa una setmana. La secretària general del Departament de Salut, Laura Pelay, acompanyada del delegat del Govern a Tarragona, Òscar Peris, i de l’alcalde de Rocafort de Queralt, Marc Roca, van inaugurar les obres de redistribució i condicionament que s’han dut a terme els darrers mesos.

Amb una inversió total de 73.993,68 euros, el nou consultori ocupa un espai de 85 metres quadrats de superfície i compta amb una àrea d’accés, amb vestíbul i lavabos, una àrea assistencial amb consulta de medicina general, consulta d’infermeria i farmaciola. .

Per tal de donar una major accessibilitat als usuaris respecte a la ubicació que tenia anteriorment, el nou consultori es troba als baixos de l’edifici consistorial de Rocafort de Queralt. En aquest sentit s’eliminen les barreres arquitectòniques i a més a més es disposa d’una major amplitud d’espais. Les obres han tingut un termini d’execució de 6 mesos. El consultori és gestionat per l’Institut Català de la Salut (ICS), i depèn de l’Àrea Bàsica de Montblanc.

Rocafort de Queralt, el municipi que més recicla de la Conca

La Conca de Barberà ja recicla més de la meitat de la brossa que genera, segons es desprèn del balanç anual facilitat pel Consell Comarcal. En aquest sentit, cal destacar que Rocafort de Queralt, amb un 65,55% de percentatge, és el municipi que realitza una major recollida selectiva de residus gràcies a la prova pilot de contenidors amb lectors de targeta. L’altra prova pilot va ser la implantació del porta a porta al nucli històric de Montblanc. El percentatge de recollida al nucli emmurallat ha estat del 80%. Aquesta implantació ha propiciat que molts comerços s’adherissin al servei de cartró comercial i d’envasos comercial fent que creixin en un 10,55% i un 13,31% respectivament.

"La comissaria de la Policia Local de Montblanc canvia de lloc provisionalment" "AGENDA: L'exposició que reflexiona sobre l'ús del plàstic, al Museu de la Vida Rural"