L’Espluga de Francolí programa una ruta per crear consciència dels efectes dels aiguats del 2019

Es tracta d'una 'ruta interpretativa' organitzada per l'empresa Drac Actiu i l'Oficina de Turisme de l'Ajuntament
La ruta pretén redescobrir els entorns fluvials de l'Espluga | Ajuntament de L'Espluga de Francolí
 

L'Espluga de Francolí estrenarà, el pròxim cap de setmana de l'11 i 12 de juliol, una nova campanya per dinamitzar el turisme al territori i crear consciència dels aiguats viscuts l'any 2019. Porta el nom de 'El riu és viu' i proposa una ruta interpretativa pel Riu Francolí

La campanya és iniciativa de l'empresa Drac Actiu, que va ser una de les més afectades durant els aiguats de l'any passat, i l’Oficina de Turisme de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí.

La ruta consisteix en un trajecte a peu per l'entorn fluvial de L'Espluga de Francolí, a la confluència dels rius Milans i Francolí, i l'objectiu és reflexionar i conscienciar als participants sobre el canvi climàtic i les conseqüències negatives d'aquest als entorns naturals del territori.

Una ruta apta per a tothom

L'activitat va adreçada per a tots els públics tot i que des de l'Ajuntament s'avisa que algunes zones de la ruta són de terreny pedregós, i en segons quina època de l'any s'hi podria trobar fang. El preu serà de set euros per als majors de 12 anys i cinc per als infants d'entre sis i 12 anys.

L'inici de la ruta, que té una durada aproximada d'una hora i mitja, serà les Coves de l'Espluga, i l'activitat començarà, el dissabte 11, a les 19.30 hores i el diumenge 12, a les 9.30 hores. Aquestes visites, precisament, es repetiran cada cap de setmana. Com moltes altres activitats, s'haurà de reservar plaça per poder efectuar la ruta, contactant amb l'Oficina de Turisme.

El recorregut comprèn una distància de tres quilòmetres i es realitzen vuit parades, en diversos indrets singulars «permeten entendre la relació del riu amb els habitants de la zona des de la prehistòria fins als nostres dies», així com l'evolució d'aquesta relació amb el pas del temps.

La campanya també pretén crear consciència i durant tota la ruta es poden apreciar els efectes que va tenir sobre el medi natural i els habitants de l'Espluga de Francolí la riuada del 22 d'octubre del 2019.

"Novetats: Montblanc prepara una Festa Major basada en els actes més tradicionals" "La Conca es manifestarà en contra del Govern exigint la potabilització de l'aigua local"