Vimbodí i Poblet tindrà una sala de vetlles municipal

L’Ajuntament ha aprovat els comptes per a l’any 2019

Vimbodí i Poblet tindrà una sala de vetlles municipals a les dependències de la rectoria. Aquest projecte, que disposa d'una partida de 45.000 euros –procedents de fons propis de l'Ajuntament– ha estat possible gràcies al conveni que han signat l'ens municipal i la Parròquia per a la cessió d'ús d'un espai als baixos de l'edifici on habita el rector. La construcció de la sala de vetlles començarà al primer semestre de 2019 i farà que els veïns no s'hagin de desplaçar a localitats properes. La partida per aquest projecte està inclosa en els pressupostos de Vimbodí i Poblet per a l'any vinent, que es van aprovar recentment.

 

Els comptes també inclouen un altra proposta destacada per a l'any 2019 com és la casa taller del Museu i Forn del Vidre de Vimbodí, que s'ubicarà als baixos de l'edifici entre la plaça Major i el carrer de Joan Griñó. Les obres suposaran una inversió de 52.000 euros i l'espai es destinarà als tallers que promou el Museu i Forn del Vidre. En algunes ocasions també acollirà artesans del vidre.

 

La construcció d'una escullera al torrent de les Orenetes és el tercer projecte en importància que té previst executar l'Ajuntament de Vimbodí i Poblet l'any 2019. S'ubicarà a tocar dels horts contigus a l'actual aparcament de les Orenetes. Segons el consistori, la capacitat més gran de l'aparcament evitarà que estacionin vehicles al carrer i la plaça Major. L'escullera protegirà la zona d'inundacions i consolidarà la cota de terreny de tota la zona ampliable per a aparcament. La partida prevista per a l'escullera és de 62.000 euros, entre la compra dels terrenys i la construcció. 

 

El pressupost també contempla un altre gruix d'inversions de menor quantia com són el manteniment i millora de camins municipals (5.000 euros), la millora de paviment de carrers 'de dalt' (13.000 euros), de xarxes i clavegueram en carrers (12.000 euros), la substitució de la pantalla del Cinema Foment (6.000 euros) i el canvi de finestres a l'escola Mare de Déu dels Torrents (19.000 euros), entre d'altres.