Sarral celebra la festa dels quintos en un any sense joves d’aquesta lleva

Com sempre, els Tres Tombs van ser un dels grans atractius de la festa

Sarral ha celebrat aquest passat cap de setmana la tradicional festa dels quintos. Tal com marca la tradició que data de l’any 1942, el passat dissabte, el més proper a la diada de Sant Antoni Abat, es va celebrar una festa molt arrelada en aquest municipi de la Conca de Barberà. Des de sempre, els protagonistes d’aquesta festa són els nois del municipi que durant l’any en curs arriben a la majoria d’edat. Es vesteixen de gala i encapçalen la comitiva dels Tres Tombs, avaluant les altres carrosses de disfresses que també participen en la desfilada.

Festa dels quintos de Sarral 2019.
Els que si que hi eren són els que van ser Quintos fa 50 i 25 anys respectivament, que van ser els encarregats d’encapçalar la cercavila. | Andrea Pérez i Marta Arjona // ©Ajuntament de Sarral

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

 

Aquest any però, es tractava d’una festa diferent, ja que per manca de quintos d’aquesta lleva, la celebració estava organitzada per l’Ajuntament de Sarral  per tal que així no es perdés la tradició. Els que si que hi eren van ser els que van ser quintos fa 50 i 25 anys respectivament, que van ser els encarregats d’encapçalar la cercavila.

Tal com és tradició, passats uns minuts de les dotze del migdia, el Passeig del VIII Centenari, des d’on van sortir les diferents carrosses participants en als Tres Tombs de Sant Antoni acompanyades per la Pat-Xaranga Café, Copa i Puro, s’omplia de gom a gom.

    •    NOVETAT! Descarrega’t gratis al teu mòbil l’aplicació Android de Tarragona Digital i llegeix totes les notícies de Tarragona!

Festa dels quintos de Sarral 2019.
Aquest any però, es tractava d’una festa diferent, per manca de quintos d’aquesta lleva. | Autores: Andrea Pérez i Marta Arjona // ©Ajuntament de Sarral

 

Com sempre, els Tres Tombs van ser un dels grans atractius de la festa, amb més d’una vintena de carrosses participants  que competien per guanyar els premis atorgats per representants de les entitats del municipi. El primer premi va ser per una carrossa inspirada en Egipte, el segon per Joc de Fogons, i el tercer, per Ben i Holly. El premi a la carrossa més original era per Xurris Sincro Team. Seguidament, a les 6 de la tarda a la sala recreativa va tenir lloc el concert, ball de tarda i ball de nit amb La Nova Blanes. La festa va finalitzar a altes hores de la matinada amb les versions de La Tropical i Jordi Balagué.

També et pot interessar

Aquest any Sarral no té ‘quintos’, però celebrarà la festa igualment