Montblanc implanta la recollida de residus porta a porta a tot el municipi

Serà a partir del 5 d'octubre
Imatge dels cubells que es poden recollir a la plaça de Sant Francesc | Cedida

Després de l'èxit de la prova pilot duta a terme al centre històric i altres zones de Montblanc, el sistema de recollida de residus porta a porta, gestionat pel servei de Medi Ambient del Consell Comarcal de la Conca de Barberà s'estén a tot el municipi.

Amb una xifra assolida del 80% de recollida selectiva en aquesta zona i amb una taxa del 50% a la resta del municipi, s'aposta per aquest nou sistema per aconseguir la millora d'aquests percentatges. En el cas de Montblanc, la nova recollida s'implanta el 5 d'octubre. Per això, els ciutadans i també els grans productors, poden recollir el kit de cubells al claustre de Sant Francesc.

Per als domicilis particulars, es repartiran cubells els dies 24, 25, 26, 28, 29, 30 de setembre i 1, 2, 3 i 5 d'octubre de 10.00 h a 13.00 h i de 16.00 h a 19.00 h. Per als grans productors, s'entregaran els mateixos dies però d'11.00 h a 17.00 h. Caldrà portar la carta rebuda al domicili amb la butlleta degudament emplenada.

Novetats als nuclis agregats

Pel que fa als nuclis agregats de la Guàrdia dels Prats, Prenafeta, Lilla, Rojals i el Pinetell s'implantarà el sistema de contenidors tancats per a alguns tipus de residus. Es mantindran zones de contenidors a la via pública on es podrà dipositar envasos, vidre, paper i cartró en contenidors oberts i la fracció resta i l'orgànica en contenidors tancats que es podran obrir amb una aplicació de telèfon mòbil. En aquests nuclis ja s'han dut a terme sessions informatives per als ciutadans. 

"Agenda: Primeres novetats de la 18a edició del Festival Terrània de Montblanc" "Coneix tots els premiats del Concurs de Relats Breus i de Poesia de Vimbodí i Poblet"