Rocafort de Queralt viu una Setmana de la Joventut molt remullada

La piscina ha estat un dels escenaris on s'han desenvolupat algunes de les activitats, que continuaran aquest divendres i dissabte
Una de les activitats de la Setmana Jove de Rocafort de Queralt. | Cedida

 

Rocafort de Queralt ja està a punt de finalitzar la seva Setmana de la Joventut. Els darrers dies la piscina del poble s'ha omplert d'activitats per a joves i no tan joves.

 

El dilluns es va fer una activitat intergeneracional en la qual els més grans van ensenyar al jovent a jugar al joc de la ‘butifarra’, un joc competitiu i d'estratègia que es juga amb quatre jugadors que formen parelles. Va tenir tant d'èxit que les parelles es van tornar a trobar el dimarts a la tarda per seguir jugant.

  

El dimarts els infants i joves del poble es van poder fer pentinats estrambòtics que van decorar amb esprai de colors i purpurina. Alguns joves es van asseure a fer trenes originals i d'altres van preferir fer de conillets d'índies i es van deixar fer crestes, encrespats, recollits, 'tupès', tirabuixons i trenes de totes les mides.  

  

El dimecres, a la Jornada de multiactivitats es va realitzar una gimcana al voltant de l'aigua, un espai de joc amb diferents elements aquàtics i finalment, el joc de l'Oca de la Conca que va posar a prova els coneixements sobre la comarca dels més petits.   

  

El joc de l'Oca de la Conca, és una barreja entre el joc de l'Oca tradicional i el Trivial, però adaptat a la Conca de Barberà. El taulell és una lona de 6m de llarg per 4 d'ample, aproximadament,  que té serigrafiat un dibuix de la Conca de Barberà amb 70 caselles que corresponen als pobles i pedanies de la comarca.

 

S'hi juga amb un dau gegant i hi poden participar 4 equips. L'objectiu de l'Oca és contribuir a generar un sentiment de pertinença i d'arrelament municipal i comarcal i donar a conèixer la comarca. Per aquest motiu, quan els participants cauen a la casella de l'oca han de contestar una pregunta sobre la Conca de Barberà o sobre el poble per continuar avançant.

 

El dijous la plaça dels Estudis ha tornat a ser l'escenari del cinema a la fresca amb crispetes i beguda pels més clàssics.

  

Divendres i dissabte encara hi ha activitats

Avui divendres, com cada any, es realitzarà el Concurs de truites a la plaça dels Estudis i el dissabte els joves podran gaudir d'una festa Holi amb animador/a i DJ a les 19.00 hores al Camp de futbol. La Setmana de la Joventut tancarà el mateix dissabte a les 22.00 hores amb el Torneig de futbol que tindrà lloc a la pista poliesportiva.

 

La Setmana de la Joventut de Rocafort de Queralt és organitzada per l'Ajuntament de Rocafort de Queralt, l'Associació Juvenil Rocajoves i l'Oficina Jove de la Conca de Barberà.