El municipi de Sarral, a la Conca de Barberà.

Tret de sortida a la Setmana de la Joventut a Sarral

Les activitats han començat aquest dijous amb una cercavila popular. Enguany torna a comptar amb el suport de l’Associació de Joves Saüc

Un cop agafades forces després de la Festa Major, Sarral s’omple novament d’activitats amb la Setmana de la Joventut, que ha començat aquest dijous i que s’allargarà fins al dimecres dia 14 d’agost.

Es tracta d’un esdeveniment celebrat any rere any però que en aquesta ocasió és especial, ja que es torna a comptar amb el suport de l’Associació de Joves Saüc, que reapareixia en la passada Festa Major de Sarral després d’un temps d’aturada.

Durant una setmana, al municipi es duran a terme activitats de tota mena, enfocades especialment pels joves, tals com un Escape Room, tornejos de Futbol, festa de l’escuma o vermut electrònic, entre d’altres.

Des de l’Associació de Joves, el seu President, Nil Cortés, argumenta que la Setmana Jove «té com a objectiu impulsar les relacions entre els joves del municipi i alhora, promoure la participació ciutadana del jovent a Sarral».

L’organització de la Setmana de la Joventut compta amb el suport del Departament de Joventut del Consell Comarcal de la Conca de Barberà i de l’Ajuntament de Sarral.

Nova etapa de l'Associació de Joves

Des del consistori es valora molt positivament l’impuls d’esdeveniments com aquest i en especial, la reaparició de l’Associació de Joves Saüc. La regidora de Festes i Joventut, Victòria Cañis, posava en valor la constitució de la nova Associació de Joves i la importància que aquesta té «de cara a organitzar activitats pel jovent».

Des de la regidoria de Participació Ciutadana i Associacions, Clara Serra, manifesta que tenir de nou activa l’Associació de Joves del poble «deixa veure la realitat més propera del jovent i facilita organitzar activitats i actes adaptats a ells».

A més, des dels programes electorals de Fem Poble i Units per Sarral, es compartia la importància de tornar a activar les associacions i en especial, donar la mà als joves i poder facilitar la seva implicació i participació en el municipi.

L’Ajuntament de Sarral se suma a la campanya ‘només sí és sí’

D’altra banda, durant la passada Festa Major de Sarral, l'Ajuntament manifestava el seu suport a la campanya engegada pel SIAD de la Conca de Barberà ‘Només si és si’.

Ara, al bell mig de la Setmana de la Joventut del municipi i amb l'estiu ple de Festes Majors, des del consistori es vol reivindicar aquesta campanya de sensibilització per una festa major lliure d'agressions sexistes, racistes i LGBTIfòbiques.

La Regidora de Benestar Social i Igualtat de l'Ajuntament de Sarral, Clara Serra, manifesta que des del consistori es lluitarà perquè Sarral i els sarralencs i sarralenques puguin gaudir de les festes sense agressions de qualsevol mena, rebutjant qualsevol actitud violenta durant l'oci nocturn, ja que «quan sortim al carrer, no volem sentir-nos valentes, volem sentir-nos lliures».


Comentaris