Pregó de la Setmana Medieval a càrrec de la montblanquina Candela Figueras

La Setmana Medieval 2021 de Montblanc es manté fidel a l’esperit de la festa medieval més pionera de Catalunya

Des de fa dies, les 4.000 entrades disponibles per als diversos espectacles i actes es troben exhaurides

Montblanc encara, avui, l’última jornada de la 34a Setmana Medieval, la més singular, atípica i especial dels últims anys. En aquest sentit, després de l’aturada obligada  per l’inici de la pandèmia l’any passat i el confinament domiciliari, l’Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi no ha volgut renunciar a l’esdeveniment i tots els associats han redoblat  esforços per celebrar-lo de forma segura.

Consulta tots els actes de la Setmana Medieval 2021

Si bé l’edició de 2021 ha estat en un format escurçat quant a dies, sense  actes multitudinaris al carrer i sota el confinament comarcal, Maties Martí, el president de l’entitat organitzadora assegura que malgrat el context i la situació epidemiològica, l’edició d’aquest any «s’ha mantingut fidel a l’esperit de la festa medieval de Catalunya, que és pionera en l’àmbit de la recreació històrica, amb una trajectòria de 34 anys». Afegeix que «arribar fins aquí no ha estat fàcil, ja que en plena  pandèmia hem estrenat nova junta i hem hagut de tirar endavant la festa amb reunions virtuals i amb moltes dificultats organitzatives, però malgrat tot això n’hem tingut moltes ganes».

Pregó de la Setmana Medieval a càrrec de la montblanquina Candela Figueras
Pregó de la Setmana Medieval a càrrec de la montblanquina Candela Figueras | Àngel

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

La Setmana Medieval fa un salt internacional

La 34a Setmana Medieval també és la més  internacional. En aquest sentit, la «Cantata de la Llegenda de la Princesa i Sant Jordi», creada per la Factoria Bram i amb les veus de Joan Reig i Maria Jacobs, ha estat estrenada a  Nova York, en el marc de la setmana «Sant Jordi in New York», organitzada pel Farragut Fund for Catalan Culture in the U.S. i el Catalan Institute of America, amb el suport de la Fundació Ramon Llull i el DiploCat.

Els 6 episodis  d’aquesta cantata, dirigida al públic infantil i que explica la llegenda tradicional amb una visió de gènere modernitzada es van poder veure ahir dissabte dia 24 d’abril en una projecció que també va comptar amb una presentació de la Setmana Medieval de Sant Jordi. «L'objectiu és que les dues entitats continuïn treballant en projectes junts de cara als propers anys, i que Sant Jordi a Nova York es vinculi també amb la Setmana Medieval», explica Martí.

L’espasa d’honor és pels infermers

L’últim acte que posarà el punt final a la festa de 2021 es durà a terme avui a la tarda, dia 25 d’abril. Es tracta de l’espectacle de cloenda, redissenyat per a aquesta edició tan singular, anomenat «La nostra normalitat». En aquest moment també es lliura cada any l’espasa d’honor de l’Associació Medieval, un reconeixement de l’entitat «que enguany s’atorga als qui han estat en primera línia combatent contra la pandèmia, el Consell de Col·legis d'Infermeres i Infermers de Catalunya, i en representació, es lliurarà a la degana a Tarragona, Estrella Martínez Segura», exposa Maties Martí.

Pregó de la Setmana Medieval a càrrec de la montblanquina Candela Figueras
Pregó de la Setmana Medieval a càrrec de la montblanquina Candela Figueras | Àngel