GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Les escoles de música de la Conca protagonitzen el Concert de Primavera a Solivella

Durant el cant comú més de 50 músics van interpretar, per les aproximadament 200 persones de públic assistents, el ball de Sant Ferriol i ball de la civada
La sala de la Societat de Solivella es va omplir de gom a gom | Cedida

 

Els alumnes de les escoles municipals de música i els alumnes de l'escola Sagrat Cor de Solivella van protagonitzar el passat dissabte a la tarda un gran Concert Comarcal de Primavera que va tenir lloc en aquesta darrera població.

  

L'escola municipal de música de Santa Coloma de Queralt va portar al concert un piano a quatre mans, un duet de flauta i guitarra i el Combo de joves. Pel que fa al repertori, van interpretar peces clàssiques de Mozart la Symphonie n. 40 o de Bozza el Berceuse i composicions actuals i molt ben interpretades  dels The Beatles i el Moonlight Shadow de Mike Olfield.

  

L'escola municipal de música de l'Espluga de Francolí va actuar en segon lloc. El quintet de clarinets va interpretar un tema de Bach i de Händel; el trio de violins va sorprendre el públic amb la interpretació de Palladino de Karl Jenkins, i finalment el Cor Juvenil van posar la veu a peces com el  Luci Care, Luci Belle de Mozart i la cançó de la Trinca El Canonge de la Seu.

  

L'escola municipal de música de Montblanc de la mà de l'Orquestra Vivace va portar al concert un repertori de Nelson, Blanch Vila i de Guinjoan. Van interpretar molt acuradament peces com l'Allegro Spiritoso, la Sardana dels infants i els joves músics.

  

Prop de 50 músics participen en el Cant Comú del Concert

Fotografia de grup dels integrants del Concert de Primavera de la Conca 2019 | Cedida

 

La part més participativa del concert va ser la interpretació del Cant Comú amb  la implicació de tots els joves músics de les tres escoles i amb la participació protagonista de l'alumnat de l'escola Sagrat Cor de Solivella.  Les peces elegides i arranjades per l'ocasió pel Josep Mateu van ser El ball de sant Ferriol i el ball de la civada les dues cançons tradicionals catalanes cantades i ballades des de molt antic en ambients agrícoles.

 

La part institucional del Concert va anar a càrrec de l'alcalde de Solivella, Enric Capdevila que va ser l'encarregat de donar la benvinguda al nombrosíssim públic assistent; la consellera comarcal de Cultura M. Carme Amenós va explicar a tothom sobre el nou enfocament del concert i va presentar el cant comú. Per tancar l'acte, el president del Consell Comarcal, Francesc Benet va agrair la gran tasca musical  que fan les escoles de música de la comarca, felicitant així a tots els participants. Finalment es van lliurar un regals a tots els centres participants i a l'ajuntament de Solivella pel suport en l'organització del Concert de Primavera.

 

Potser també t'interessa:

Solivella acollirà el Concert de Primavera de la Conca de Barberà