Els alcaldes de la Conca donen suport a la vaga de fam de Josep Andreu

El Consell d'Alcaldes s'ha reunit extraordinàriament al Saló de Plens de Montblanc
El Consell d'Alcaldes s'ha celebrat al Saló de Plens de l'Ajuntament de Montblanc. | J.V.

 

Els batlles de la Conca de Barberà han celebrat aquest dimecres, 19 de desembre, al vespre, un consell d'alcaldes extraordinari a la Sala de Plens de Montblanc on han aprovat una moció per «denunciar el bloqueig jurídic del Tribunal Constitucional i de suport als presos polítics que fan vaga de fam». En aquest acte ha pres especial rellevància l'alcalde de Montblanc que justament aquest dijous, dia 20 de desembre, inicia el vuitè dia de vaga de fam.

Ple suport a la vaga de fam dels presos i de Josep Andreu

La moció aprovada dona «ple suport» a la vaga de fam dels presos a Lledoners i al batlle montblanquí i denuncia que el «bloqueig del Tribunal Constitucional en la tramitació dels recursos només busca evitar que els presos polítics puguin accedir a la justícia europea».

Josep Andreu, alcalde de Montblanc i Francesc Benet, president del Consell Comarcal de la Conca. | J.V.

 

Missatge de tranquil·litat de l'alcalde de Montblanc als batlles de la Conca

Josep Andreu ha volgut enviar un missatge de tranquil·litat als alcaldes conquencs assegurant que si els metges li diuen que ho deixi ho farà. Pel que fa al 21-D, ha manifestat que «s'ha de protestar perquè hi tenim tot el dret», però demana que les mobilitzacions siguin pacífiques. Andreu ha assegurat que aquest és el missatge que li han donat els polítics presos a Lledoners amb qui s'ha reunit aquest dimarts durant més d'una hora i mitja. A més, ha volgut afegir que els ciutadans tenen tot el dret a tallar carreteres «però que no es cremin pneumàtics, que la gent vagi amb la cara destapada».

 

Andreu també ha anunciat que aquest divendres s'afegirà al dejuni col·lectiu que ha convocat la plataforma Prou Ostatges coincidint amb el Consell de Ministres que es celebrarà a Barcelona. L'acte pretén reunir totes les persones que estan fent dejunis en els diferents llocs del país com Montserrat, Vic, Barcelona o Cornellà.

"No et perdis les activitats nadalenques a Santa Coloma de Queralt!" "AGENDA: Espectacles i promocions a les botigues de Montblanc aquest cap de setmana!"