Els Mossos d'Esquadra, en un control.

El Consell Comarcal de la Conca denuncia la supressió del sector de trànsit dels Mossos d’Esquadra a Montblanc

El sindicat al·lega que es tracta d’una mesura que no obeeix a polítiques relacionades amb el trànsit per carretera i que és fruit d’una manca d’efectius

El Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya i en concret la Comissaria General de Mobilitat, a través d’una decisió de  Miquel Esquius, l’anterior comissari, pretén reduir de 22 a 16 els sectors de trànsit al territori català. Entre els 6 sectors a suprimir hi ha el de Montblanc, conjuntament amb els de Mataró, Sant Feliu de Guíxols, Olot, Igualada i Mora d’Ebre.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Davant d’aquesta notícia, el  sindicat  dels Mossos d’Esquadra ha qualificat el canvi com una mesura «que no obeeix a polítiques relacionades amb el trànsit per carretera» i que només és fruit «d’una manca d’efectius professionals que hi ha en general a tota Catalunya, donat que hi ha hagut 7 anys consecutius sense cap promoció de Mossos per desenvolupar aquest i d’altres serveis dels quals té encomanats el cos».

Moció unànime en contra de la mesura

El Consell Comarcal de la Conca de Barberà, per la seva banda, també ha alçat la veu d’alarma contra aquest fet i en el darrer plenari es va aprovar una moció, de manera unànime entre tots els grups polítics, per manifestar la necessitat de mantenir les polítiques actives de prevenció d’accidents de trànsit, de les quals són peça fonamental els agents de Mossos d’Esquadra, especialitzats en aquesta problemàtica i la seva presència a peu de via.

En aquest sentit, la institució ja ha comunicat al Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya la seva oposició a qualsevol mesura que provoqui una disminució del nombre d’agents de Mossos d’Esquadra a la Conca de Barberà. A més, a la comarca ja existeix una mancança evident d’efectius del cos policial i des de fa anys s’ha reclamat que s’augmentin. «Ara, amb la suposada minoració o desaparició del sector de trànsit de Montblanc, el territori patirà una afectació dràstica  relacionada amb els efectius policials desplegats a la nostra comarca», lamenten des de l’ens comarcal.

Greu afectació en la seguretat de les persones

De fet, en el darrer concurs de mobilitat de trànsit del CME, ja es van excloure els 6 sectors afectats per tal de poder ser escollits com a destinació d’aquesta especialitat. Aquest escenari implica, de forma directa, la desaparició en poc temps, dels sectors de  trànsit a la Conca de Barberà, amb les conseqüències que se’n deriven: un temps de resposta policial molt superior a l’habitual, una reducció dràstica dels efectius policials a la comarca per tal de prevenir i actuar davant de qualsevol situació, etc.

Per això, entre d’altres aspectes, el text de la moció posa en relleu que per tenir garantida la seguretat a tots els municipis conquencs hi ha d’haver una distribució correcta dels efectius policials  que vetllen per aquesta responsabilitat les 24 hores dels 365 dies de l’any. Així, «disminuir o suprimir aquests sectors de trànsit implica de forma directa un desequilibri en la prevenció i en la resposta activa davant qualsevol situació de risc o requeriment, que en definitiva afecta la seguretat  de les persones», denuncien els diferents partits del plenari comarcal.