Noemí Llauradó a la Fira de Sarral el 2019

Sarral suspèn la seva fira centenària a causa de la pandèmia

El certamen agrícola i industrial es celebra cada 8 de desembre i és el punt de trobada de desenes d'artesans

L'Ajuntament de Sarralsuspèn, definitivament, la Fira Agrícola i Industrial a causa de l'evolució desfavorable de la pandèmia de la Covid-19. L'esdeveniment, que se celebra anualment el 8 de desembre, és un punt d'atracció de nombrosos visitants i de veïns que escalfen les festes nadalenques, tot aprofitant el pont festiu per a fer-hi compres, i participar en les moltes activitats que s'hi desenvolupen al voltant.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Normalment la fira compta amb una seixantena de parades que comercialitzen petites produccions de qualitat, vins, maquinària agrícola, joguines, artesania local de l'alabastre i diversos productes agroalimentaris tradicionals de l'època. Un dels actes més destacats i que compta amb més participació és l'esmorzar del firaire, de pa amb llonganissa a la brasa i vi local.

Enguany, però l'Ajuntament de Sarral s'ha vist obligat a cancel·lar la celebració d'aquesta edició, en una decisió inèdita i dolorosa però obligada per la Covid-19. L'alcalde de Sarral, Jaume Fornés, explica que «l'acumulació de gent és un factor evident que afavoreix la propagació del virus i després d'estudiar les possibilitats, amb cura i tenint en compte també les obligacions i recomanacions que ens arriben del govern català per extremar la prudència, és clar que no es pot celebrar la fira». Malgrat això, l'Ajuntament recorda que els cellers i els artesans de l'alabastre de Sarral igualment tenen a la venda els seus productes de qualitat, que ajudaran a tothom a gaudir de les festes de Nadal i de Cap d'Any.


Comentaris