Nova edició dels tallers de sarga al Museu del Vidre de Vimbodí i Poblet

En aquesta ocasió, l'experiència proposa vestir una ampolla de vidre
La sarga era un dels productes típics del municipi | Cedida

El Museu del Vidre de Vimbodí i Poblet compta, per aquest 2020, amb un cicle de 12 tallers amb sarga, per tal d'elaborar de forma artesanal diverses peces amb vímet i sarga. Després d'una primera edició que es va dur a terme a mitjans de febrer i que proposava vestir una ampolla de vidre, el pròxim taller del mes de març arriba una peça exclusiva: una motxilla de recol·lecció, que es durà a terme aquest dissabte, 14 de març, de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 18.00 h, al Centre Cívic del municipi.

 

Segons l'organització, «aquesta és una nova oportunitat per a fer poble i, al mateix temps, respectar i perpetuar una tradició molt lligada al municipi i a l'ofici de vidrier, ja que la sarga és un material molt vinculat a l'activitat d'aquest sector que va existir a Vimbodí durant la primera meitat del segle XX».

 

Les inscripcions per a participar d'aquest taller es poden fer al telèfon 615 59 36 71. Com en edicions precedents, el preu del taller inclou la peça que els participants elaboraran en cada sessió i que es podran endur a casa, tot el material necessari i també d'una entrada gratuïta al Museu.

 

Una iniciativa que crea cultura local

D'aquesta manera, i fins a finals d'any, el Museu torna a oferir la possibilitat d'aprendre més sobre una de les tradicions més lligades a la història de la vil·la, a través dels tallers que durant el 2020 s'adaptaran a cada estació i que aquest, any com a novetat, incorporen algunes sessions obertes a tota la família. Enguany, l'encarregada de conduir de nou els tallers serà la mestra cistellera Anna Sínia que es mostra «molt satisfeta de poder mostrar, un cop més, les diferents aplicacions d'una tècnica que ens parla del nostre territori i de la nostra tradició».

 

Els següents cursos que hi ha planificats per aquest són, el 14 de març, una motxilla de recol·lecció; el 18 abril, un cistell zig-zag; el 16 de maig, un cove de canya; el 20 de juny, un cistell amb la tècnica del niu; l'11 de juliol, un cistell en família; el 18 de juliol, un cistell en biaix; el 19 de setembre, vestir una gerra; el 26 de setembre, un cistell rodó; el 24 d'octubre, un cistell viking; el 14 de novembre, una panera en espiral, i el 12 de desembre una corona de Nadal. 

Més notícies de la categoria Conca de Barberà